«Τhor: Love and Thunder»: Διαφωνία για την προφορά του Δία, γύρισαν τις σκηνές δύο φορές

«Τhor: Love and Thunder»: Διαφωνία για την προφορά του Δία, γύρισαν τις σκηνές δύο φορές

Η λεπτομέρια κάνει την διαφορά για τον σκηνοθέτη Τάικα Γουαϊτίτι και γι' αυτό άλλωστε υπήρξαν πολλές διαφωνίες στην ταινιά  «Τhor: Love and Thunder». Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την... προφορά που θα είχε ο «Δίας».

 

Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου και σκηνοθέτης φαίνεται πως είχαν έντονες διαφωνίες σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ακούγεται ο χαρακτήρας του Δία, με τον Τάικα Γουαϊτίτι να υποστηρίζει πως θα έπρεπε να έχει βρετανική διαφορά και τον Ράσελ Κρόου να διαφωνεί λέγοντας πως ο Δίας πρέπει να παραπέμπει στον ελληνικό πολιτισμό και άρα, να έχει ελληνική προφορά.

Η άποψη που υπερίσχυσε τελικά, ήταν εκείνη του Ράσελ Κρόου, παρά το γεγονός πως η προφορά του δεν παραπέμπει ακριβώς σε ελληνική, αλλά κινείται ανάμεσα σε κάτι που θυμίζει Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία και Ιταλία μαζί. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δημοφιλής σκηνοθέτης, παραδέχτηκε πως εκείνος που είχε δίκιο ήταν τελικά, ο πρωταγωνιστής, ενώ δήλωσε επίσης πως έκανε λάθος που θεωρούσε την ιδέα του «χαζή».

«Εγώ πίστευα πως ο Δίας θα έπρεπε να έχει βρετανική προφορά και ότι οι θεατές περιμένουν να ακούσουν κάτι σαν τον Λόρενς Ολίβιε στη "Σύγκρουση των Τιτάνων". Θεωρούσα πως αν κάναμε τον Έλληνα θεό με ελληνική προφορά, ο κόσμος θα το έβρισκε χαζό», δήλωσε αρχικά, ο Τάικα Γουαϊτίτι

«Ο Ράσελ ήθελε πολύ να παίξει με ελληνική προφορά. Συνεπώς, καταλήξαμε να γυρίσουμε όλες τις σκηνές από δύο φορές, μια με βρετανική και μια με ελληνική προφορά. Μόνο κατά τη διάρκεια του post-production συνειδητοποίησα ότι είναι πιο προσβλητικό για τους Έλληνες να μιλά με βρετανική προφορά o Δίας. Στις δοκιμαστικές προβολές επίσης, είδα ότι το κοινό λάτρεψε την ελληνική προφορά. Τελικά, ο Ράσελ είχε δίκιο από την αρχή, αλλά εγώ τον ανάγκασα να γυρίσει τις σκηνές του δύο φορές», συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.

{https://www.youtube.com/watch?v=Go8nTmfrQd8}

#MARVEL #ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ #ΤΑΙΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ElQ0ZjN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη