Φυσικό αέριο: Κλείνει κι άλλο τη στρόφιγγα του Nord Stream 1 η Gazprom

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Η Gazprom σταματά ακόμα μία τουρμπίνα του Nord Stream 1, οδηγώντας στην περαιτέρω μείωση της ροής φυσικού αερίου για λόγους συντήρησης.

Πιο αναλυτικά, η Gazprom ανακοίνωσε ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από την Τετάρτη. Η Gazprom είπε ότι η παραγωγική ικανότητα πρόκειται να μειωθεί στον σταθμό συμπίεσης Portovaya της Ρωσίας, ενώ η εταιρεία ανέφερε ότι σταματά τη λειτουργία μιας δεύτερης τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού, ενώ η τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι μόνο στο 40%, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Η πλήρης δυναμικότητά υπερβαίνει τα 160 mcm την ημέρα, όπως αναφέρει το Reuters.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατήγγειλε τη Ρωσία για την «εργαλειοποίηση» του φυσικού αερίου: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερες αναταράξεις, ακόμα και πλήρους διακοπής των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι πάνω από 160 κυβικά μέτρα αερίου που εξάγονται καθημερινά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που ανέφερε ότι δεν υπάρχει «τεχνικός λόγος» για τη διακοπή της παράδοσης φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 1.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #NORD_STREAM #GAZPROM #ΕΥΡΩΠΗ #ΡΩΣΙΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZX2FB5i
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη