ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-1

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 13' με τον Εραμούσπε, η ανώτερη στο β΄μέρος, Λαμία, ισοφάρισε με τον Νούνιες και οι δυο αντίπαλοι πήραν τους πρώτους βαθμούς στο εφετινό πρωτάθλημα από ένα ματς το οποίο δυστυχώς στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου Πέδρο Κόντε.

Τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα πήραν απόψε (27/8) ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» δεν ανέδειξε νικητή (1-1) και μάλιστα κρίθηκε μετά από δύο ωραία γκολ που σημειώθηκαν με ισάριθμες κεφαλιές. Σε μία αναμέτρηση όμως που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Κόντε, αφού ο φορ του «Αγιαξ της Ηπείρου» φαίνεται ότι υπέστη ξανά, όπως και πέρσι, ρήξη χιαστού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Πριόρ στο τέρμα, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Κιάκκο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Καραχάλιο στο «6», τους Ριένστρα, Μπιλμπάο χαφ, τους Ροσέρο, Παμλίδη στα άκρα και τον Κόντε φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο, Γκοράνοφ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Σλίβκα, Νούνιες στον άξονα, τους Ντε Βινσέντι, Τσιλούλη στα «φτερά» και τον Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη τελική του ματς

Σέντρα στο ματς και ο ΠΑΣ είχε μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη τελική της αναμέτρησης, όταν στο 13' ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ και ο Εραμούσπε που «νίκησε» τον Κορνέζο στη μεταξύ τους «μονομαχία»... οριζοντιώθηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι αρκετά νωρίς άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης, η οποία στα υπόλοιπα 20 λεπτά της πήγε σε σετ παιχνίδι.

Η Λαμία έπαιζε πολύ από τα δεξιά με τους Τσιλούλη, Σιμόν χωρίς όμως να βγάλει «καθαρή» φάση (είχε ένα καλό σουτ του Μπεχαράνο), ενώ ο ΠΑΣ «έψαχνε» αρκετά τον Σόρια που ανέβαινε.

Ο Κιάκος απεσόβησε το 1-1

Μπαίνοντας στο 35' όμως ο αγώνας πήρε.. φωτιά. Αρχικά για περίπου 3-4 λεπτά ο «Αγιαξ της Ηπείρου» κυριάρχησε καθολικά, πίεσε ψηλά, οι παίκτες του πήγαιναν πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα και με τους Μπιλμπάο, Κόντε θέλησε να βάλει «δύσκολα» στο Σαράνοφ. Στα «καπάκια» όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς η αριστερή πλευρά της Λαμίας πήρε πρωτοβουλίες, ο Τσιλούλης βρίσκονταν ως επί το πλείστων δεύτερος φορ στο πλευρό του Μανούσου που έκανε κάθετη κίνηση και οι φιλοξενούμενοι μετάφεραν τη δράση στο μισό του ΠΑΣ.

Ευρύτερα οι παίκτες του Φέστα σήκωσαν αρκετά την μπάλα (13 γεμίσματα μέχρι την ανάπαυλα) και στις καθυστερήσεις του πρώτου μισού έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση όταν σε στατική φάση ο Κορνέζος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κιάκος απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και με τον Πριόρ «εξουδετερωμένο».

Καλύτερη η Λαμία, έφτασε στην ισοφάριση

Εναρξη στο δεύτερο μισό και η Λαμία πήρε τα ηνία. Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν ενέργεια, περισσότερη «ένταση» να που πούμε έτσι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το παιχνίδι παίζονταν στο επιθετικό τους τρίτο και στο 58' έφτασαν στην ισοφάριση χάρις στην ωραία κεφαλιά του Νούνιες ύστερα από «συστημένη» σέντρα του Σιμόν. Νωρίτερα είχε τραυματιστεί ο Πριόρ και μάλιστα ο πορτιέρε του ΠΑΣ μετέβη στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις, καθώς φαίνεται πως είχε υποστεί ελαφρά διάσειση.

Σοκ με Κόντε που στάθηκε ξανά άτυχος

Με αυτά τα δεδομένα (του 1-1) συμπληρώσαμε μία ώρα μπάλας. Ο Σαράνοφ στο 64' πιστώθηκε μία εξαιρετική επέμβαση στο τετ α τετ που βρέθηκε με τον Κιάκο ύστερα από ωραία συνεργασία του με τον Παμλίδη και λίγο αργότερα άπαντες «πάγωσαν» όταν ο Κόντε στάθηκε ξανά άτυχος.

Ο Ισπανός φορ των γηπεδούχων χτύπησε και η πρώτη εκτίμηση είναι πως υπέστη ρήξη χιαστού, ενώ και πέρσι τη 2η αγωνιστική είχε πάθει το ίδιο στο άλλο του πόδι. Η εικόνα του να φεύγει βουρκωμένος από το γήπεδο σόκαρε τους πάντες και σε εκείνο το χρονικό σημείο παρατηρήθηκαν εκατέρωθεν αλλαγές, τόσο σε ότι αφορά παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο όσο και εσωτερικές. Κάτι που εκ των υστέρων φαίνεται πως ωφέλησε τους φιλοξενούμενους.

Η προώθηση του Σλίβκα έφερε (πολλές) φάσεις για τη Λαμία

Μία από τις διαφοροποιήσεις που υπήρξαν ήταν η μετατόπιση του Σλίβκα ψηλά. Ο Λιθουανός από το «8» πέρασε κυρίως στα άκρα και ευρύτερα στη μεσοεπιθετική γραμμή και αυτόματα η Λαμία άρχισε να... παράγει φάσεις. Ο ίδιος «έφτιαξε» εκείνη του 72' όπου στην εξέλιξή της ο Τζανδάρης που πήρε το «ριμπάουντ» αστόχησε από πλεονεκτική θέση στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αλλά και του 77' όπου ο Σούλης είπε «όχι» στον Τσιλούλη.

Στο 86' ήταν η σειρά του ίδιου να απειλήσει αλλά η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου ο Τζανδάρης απώλεσε τη 2η καλή του στιγμή στο ματς. Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και ο ΠΑΣ «απάντησε» στο 90' με το γυριστό του Λώλη που πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις που ήταν 12 λεπτά λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν Κόντε, Πριόρ δεν άλλαξε, αν και οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή ξανά με τον Λώλη (90'+9') και οι φιλοξενούμενοι στο 90'+11' με τον Γιακουμάκη (ύστερα από νέα ενέργεια του Σλίβκα).

MVP: Ο Σιμόν. Ο δεξιός μπακ της Λαμίας «έφτιαξε» το γκολ της ισοφάρισης, αλλά την ίδια στιγμή όχι μόνο η πλευρά του ανασταλτικά δεν δέχθηκε πίεση αλλά σε τρεις περιπτώσεις συνέκλινε σωστά, ακολούθησε τον Ροσέρο και πιστώθηκε κομβικά stop (κυρίως σε μία στο πρώτο μισό).

Στο ύψος του: Ο Σλίβκα ως ακραίος ή πίσω από τον φορ όπου ήταν μετά το 70' ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και «έφτιαξε» τρεις φάσεις για τη Λαμία, ενώ ο ίδιος απώλεσε μία. Από τον ΠΑΣ καλό ματς έκανε ο Μπιλμπάο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ροσέρο. Ο ακραίος του ΠΑΣ Γιάννινα αν και ζήτησε μπάλες δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα της Λαμίας.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Τσακαλίδης υπέδειξε στα 24 δευτερόλεπτα πέναλτι, για ανατροπή του Παμλίδη από τον Κορνέζο. Από το VAR όμως του ζήτησαν να δει τη φάση και εκεί διαπιστώθηκε πως ο στόπερ της Λαμίας βρήκε πρώτα μπάλα και αυτόματα ανακάλεσε την απόφασή του. Με γνώμονα το ριπλέι, ο πρώτος βοηθός υπέδειξε μία φορά λανθασμένα οφ σάιντ τον Τσιλούλη. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 44' για ανατροπή του Τσιλούλη από τον Πριόρ, ο διαιτητής και το VAR είπαν «παίζεται». Στο 50' ακυρώθηκε γκολ του Μανούσου για φάουλ του Σλίβκα στον Πριόρ. Ο ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκε στις καθυστερήσεις για χέρι/πέναλτι παίκτη της Λαμίας, υπήρξε έλεγχος στο VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ωραίο παιχνίδι είδαμε στους «Ζωσιμάδες», όμως όλα επισκιάστηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Κόντε. Ο ΠΑΣ αν και άνοιξε το σκορ δεν ήταν καλύτερος και ναι μεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Κιάκο μετά το 1-1, η Λαμία στο τελευταίο 20λεπτο «φλέρταρε» τέσσερις φορές με το 1-2.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (53′ Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Μπιλμπάο (79′ Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (69′ Λιάσος), Κόντε (69′ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης (79′ Μορέιρα)

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σιμόν, Νούνιες (79′ Τσούκαλος), Μπεχαράνο (87′ Μπάμπης), Σλίβκα, Μανούσος (68′ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (69′ Τζανδάρης), Τσιλούλης

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη