Λαμία: Βλέπουμε παντού Ανάπτυξη

Βλέπουμε παντού Ανάπτυξη

________________

Η ματιά του ανθρώπου που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά, οφείλει να αλλάξει. Να βάλει τα γυαλιά της "ανάπτυξης". Σε κάθε γωνιά, κάθε τόπο, κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, να διαβλέπει αναπτυξιακές δυνατότητες.

 Όχι αναπτυξιακές δυνατότητες τριτοκοσμικού και αποικιοκρατικού τύπου, όχι καθαρά και μόνο "χρηματικές" αναπτυξιακές δυνατότητες ενός τόπου. Αλλά ανάπτυξη υπέρ των ταλαιπωρημένων και αδύναμων Συμπολιτών, ανάπτυξη υπέρ του κοινωνικού συνόλου και όχι των λίγων και ολίγιστων που μας οδήγησαν εδώ. Ανάπτυξη πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική, αλλά και οικονομική. 

❌️Δείτε, λοιπόν, τη δραματική εικόνα εξαθλίωσης και εγκατάλειψης που βιώνουν επαγγελματίες, πολίτες και επισκέπτες σε μια από τις πιο ιστορικές και ενδιαφέρουσες γειτονιές του κέντρου της Λαμιας μας:

...Στα "Στενά"

🚩Απαιτούνται άμεσα, για τα "Στενά":

▪️Καθημερινά εκδηλώσεις Λόγου, Τέχνης, Γεύσεων και Πολιτισμού

▪️Άμεση ανάπλαση, ηλεκτροφωτισμός και συντήρηση των υπέροχων αυτών χώρων

▪️Συνεχής, μόνιμη και για όλο τον χρόνο στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής για να μετατραπεί η περιοχή σε χώρο ζύμωσης ιδεών , ανθρώπινων σχέσεων και τοπικής κουζίνας

▪️Μόνιμη επιτροπή Πολιτισμού για όλη τη Λαμία, αποτελούμενη από φορείς και κατοίκους, όχι περίκλειστη, ερμητική και σκοτεινή, αλλά διαφανή και υπό το φως της κριτικής και των προτάσεων κάθε Πολίτη της Λαμίας μας




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη