-->

Πρόστιμο 140.000 ευρώ σε εταιρεία για παραβάσεις με το πετρέλαιο θέρμανσης

Πρόστιμο 140.000 ευρώ σε εταιρεία για παραβάσεις με το πετρέλαιο θέρμανσης

Βαρύ πρόστιμο βεβαιώθηκε σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών και παροχής υπηρεσιών διαχείρισης κτηρίων, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ανακοινώνει ότι επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 140.000 € στην εταιρεία ΘΕΡΜΟΪΛ ΑΕ, για παραβάσεις διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Ανάπτυξης, οι «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» που ακολούθησε η εταιρεία, και για τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, αφορούσαν:

- Στη μη παράδοση της συμφωνηθείσας ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης εντός της προθεσμίας που προέβλεπε η σύμβαση, ούτε όμως και στην προθεσμία που συμφωνήθηκε μεταγενέστερα με τους καταναλωτές.

- Στην μη επιστροφή του τιμήματος στους καταναλωτές που ακύρωσαν την παραγγελία τους εκ του ανωτέρω λόγου.

- Στην παροχή παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο παράδοσης του πετρελαίου θέρμανσης.

- Στη πρόσκληση για αγορά του προϊόντος σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή χωρίς ωστόσο να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία δεν μπόρεσε να το προμηθεύσει στην τιμή αυτή, σε εύλογο διάστημα και σε εύλογες ποσότητες (διαφήμιση «δόλωμα»).

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα παραβάσεων της καταναλωτικής νομοθεσίας στη γραμμή καταναλωτή 1520 που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

#ΠΡΟΣΤΙΜΟ #ΕΤΑΙΡΕΙΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ_ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ #ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1QhzPwK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->