-->

Ολοήμερα σχολεία: Σχεδόν 3500 εκπαιδευτικοί θα καλύψουν το διευρυμένο ωράριο

Ολοήμερα σχολεία: Σχεδόν 3500 εκπαιδευτικοί θα καλύψουν το διευρυμένο ωράριο

Από 1η Σεπτέμβρη οι γονείς θα λαμβάνουν μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι το σχολείο των παιδιών τους έχει γίνει ολοήμερο με επέκταση ωραρίου.

Τη λίστα με τα ολοήμερα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, που θα λειτουργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου με διευρυμένο ωράριο, έως τις 17.30, δημοσιοποίησε την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, επισήμανε ότι έχουν προσληφθεί 3.300 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος, τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή του.

Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο, θα ενημερώσουν σχετικά με το πρόγραμμα τους γονείς, ώστε να δηλώσουν ότι επιθυμούν το παιδί τους να παρακολουθήσει το διευρυμένο πρόγραμμα. «Από 1η Σεπτέμβρη οι γονείς θα λαμβάνουν μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι το σχολείο των παιδιών τους έχει γίνει ολοήμερο με επέκταση ωραρίου», τόνισε.

Σημείωσε ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

#ΟΛΟΗΜΕΡΟ_ΣΧΟΛΕΙΟ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8AuW4ml
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->