«Βόμβα» Τζανάκη: «Ετοιμαστείτε ακόμα και για 45.000 κρούσματα ημερησίως» (βίντεο)

«Βόμβα» Τζανάκη: «Ετοιμαστείτε ακόμα και για 45.000 κρούσματα ημερησίως» (βίντεο)

«Καμπανάκι» για τον κορονοϊό χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, λέγοντας ότι πρέπει να ετοιμαστούμε ακόμα και για 45.000 κρούσματα ημερησίως, τι είπε για την ανησυχητική υποπαραλλαγή Κένταυρος.

Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις του Νίκου Τζανάκη για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς με την επιστροφή των εκδρομέων και των αδειούχων του Αυγούστου αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα «εκτόξευση» των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για 30.000 με 45.000 κρούσματα ημερησίως. Αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός».

Ερωτηθείς για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος», ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι «φαίνεται να είναι 20% πιο μεταδοτικός από την Όμικρον 5. Είναι πολύ πρόωρο να πούμε κάτι για τη χώρα μας. Έχει τα φόντα να είναι το επόμενο στέλεχος που θα μας προβληματίσει, αλλά δεν συμφωνώ ότι το περιμένουμε σύντομα».

#ΝΙΚΟΣ_ΤΖΑΝΑΚΗΣ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/98Yn7dq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη