Κόρινθος: Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον πνιγμό της 6χρονης «βλέπει» ο Σταύρος Μπαλάσκας

Κόρινθος: Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας πίσω από τον πνιγμό της 6χρονης «βλέπει» ο Σταύρος Μπαλάσκας

Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή θα βρεθεί σήμερα (24/8) ο πατέρας της 6χρονης που ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι στα Ίσθμια.

Στις περίεργες συνθήκες πνιγμού της 6χρονης στην Κορινθία αναφέρθηκε μιλώντας ο Σταύρος Μπαλάσκας. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος με τις "απτές αποδείξεις", όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

"Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει. Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα" περιέγραψε.

"Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος" πρόσθεσε.

Τι έχει δηλώσει ο πατέρας του παιδιού

Ο πατέρας, δήλωσε χθες στους λιμενικούς ότι είχε βάλει στο παιδί του σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό σε βάθος 6 μέτρων, με τον πατέρα της να δηλώνει ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να σώσει το παιδί καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα.

Σύμφωνα με όσα είπε, βγήκε στη στεριά να αναζητήσει βοήθεια, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο και περπάτησε αρκετή ώρα για να βρει κάποιον.

Τελικά, η εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος την έβγαλε στη στεριά και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η μαρτυρία του ψαροντουφεκά

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του ψαροντουφεκά που ανέσυρε την άτυχη 6χρονη που πνίγηκε στην παραλία στο Καλαμάκι Ισθμίας Κορινθίας. Την ίδια ώρα, η μητέρα της αδικοχαμένης Αμέλιας, δηλώνει πως ο πατέρας της ξέρει κολύμπι.

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε τυχαία το αδικοχαμένο κοριτσάκι, μίλησε επίσης στο κεντρικό δελτίο του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: "Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί". Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Η μητέρα της μικρής Αμέλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Star λέγοντας – μεταξύ άλλων – πως ο πατέρας της ξέρει να κολυμπάει: «Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε συντετριμμένη η γυναίκα, σημειώνοντας πως όντως ο 42χρονος έχει άσθμα. Όπως είπε η μικρή Αμέλια δεν ήξερε κολύμβηση, ωστόσο «ο πατέρας της ξέρει». Στην ερώτηση, ωστόσο, γιατί δε βούτηξε να σώσει το παιδί του, η ίδια απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω κάτι».

Σήμερα, 24 Αυγούστου, ο 42χρονος πατέρας της 6χρονης αναμένεται να απολογηθεί.

#ΚΟΡΙΝΘΟΣ #ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ_ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΠΝΙΓΜΟΣ #6ΧΡΟΝΗ #ΣΤΑΥΡΟΣ_ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Q4KzGW9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη