Στα 700 ευρώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θεαματικό αρνητικό ρεκόρ

Στα 700 ευρώ η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θεαματικό αρνητικό ρεκόρ

Η ζήτηση ρεύματος για σήμερα προβλέπεται να φθάσει στις 319 Γιγαβατώρες και σχετικά με το ενεργειακό μίγμα το φυσικό αέριο συμμετέχει με 45,9 %, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με 19,8 %, οι λιγνίτες με 16,3 % και τα υδροηλεκτρικά 8,4 %.

Η τιμή του ρεύματος στην αγορά ενέργειας εκτινάχθηκε για σήμερα, στην Ελλάδα μια ανάσα από τα 700 ευρώ. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 697,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα με την υψηλή να φθάνει στα 871 ευρώ.

Θεαματικό ρεκόρ καταγράφεται και στην Ευρώπη με την Αυστρία να σημειώνει την υψηλότερη τιμή για σήμερα στα 764.17 και ακολουθούν Κροατία, Γαλλία και Ουγγαρία.

Τα απανωτά ρεκόρ σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, προεξοφλούν για τον Αύγουστο νέα «ιστορικά υψηλά» στις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος και, κατά συνέπεια, νέες αυξήσεις του κόστους προμήθειας ρεύματος.

Αιτία για αυτές τις υψηλότατες χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο εκτροχιασμός των τιμών του φυσικού αερίου, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να διατηρείται τα τελευταία 24ωρα πάνω από τα 300 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, αυξημένο κατά 650% και πλέον από τον Σεπτέμβριο του 2021.

#ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΡΕΥΜΑ #ΤΙΜΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7jSQ5aw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη