Αποφάσεις για τη φύλαξη των συνόρων στο ΚΥΣΕΑ: Επέκταση του φράχτη σε όλο τον Έβρο

Αποφάσεις για τη φύλαξη των συνόρων στο ΚΥΣΕΑ: Επέκταση του φράχτη σε όλο τον Έβρο

Την επέκταση του φράχτη κατά μήκους όλου του Έβρου αλλά και την αναβάθμιση της επιτήρησης στην περιοχή αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ ώστε να βάλει «φρένο» στις μεταναστευτικές ροές.

Μέτρα για τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα του Έβρου, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό και παρουσία των υπουργών Εξωτερικών,  Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Η βασική απόφαση είναι η επέκταση του φράχτη κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου, αλλά και η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων της περιοχής και τοποθέτηση τέτοιων όπου δεν υπάρχουν ήδη.

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο θα αναζητηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ αν ο συγκεκριμένος στόχος δεν επιτευχθεί το έργο θα πραγματοποιηθεί με εθνικούς πόρους. 

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

 

#ΚΥΣΕΑ #ΣΥΝΟΡΑ #ΕΒΡΟΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/j1VUi4Z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη