Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Κατατέθηκε η πρόταση από το ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα, πρόταση προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ «για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Όπως είναι γνωστό, σε βουλευτικό επίπεδο μεταφέρεται πλέον η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.  Σήμερα το μεσημέρι, στις 13:00, θα λάβει χώρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. 

Επίσης, σημαντικό θέμα στη συνεδρίαση είναι και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (ακόμη και πριν από την προ ημερησίας συζήτηση) αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ώστε να κληθούν για εξηγήσεις η πρώην διοίκηση της ΕΥΠ και οι συναρμόδιοι υπουργοί. Τρίτο θέμα που θα απασχολήσει τη Βουλή θα είναι η σύσταση της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων και στην οποία έχει συμφωνήσει ευθύς εξαρχής η κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει με επιστολή του την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ζητά το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή σήμερα (22/8) στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, με την οποία ζητά «την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας».

Όπως σημειώνεται, ενώπιον της Επιτροπής θα πρέπει να κληθούν σε ακρόαση:
α) ο νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης,
β) ο καθαιρεθείς διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ακλόνητα σιωπηλός κατά την πρώτη εξέτασή του για όσα ενήργησε για τις «νόμιμες» επισυνδέσεις κ Παναγιώτης Κοντολέων,
γ) η αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέας εφετών κ. Βασιλική Βλάχου, «καθώς αναπόσπαστο κεφάλαιο της υπόθεσης των υποκλοπών αποτελούν οι εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και η αιτιολογία που τις συνοδεύει»,
δ) ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, κ Γρηγόρης Δημητριάδης «καθώς αυτός φέρεται ότι διατηρούσε τη γραμμή επικοινωνίας με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ», και
ε) ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κ Χρήστος Ράμμος.

#ΠΑΣΟΚ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΠΡΟΤΑΣΗ #ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HEPvfQx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη