Δεκαπενταύγουστος - «Καλή Παναγιά»: Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου απαντά για την ορθότητα της... ευχής (βίντεο)

Δεκαπενταύγουστος - «Καλή Παναγιά»: Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου απαντά για την ορθότητα της... ευχής (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μίλησε την περασμένη Παρασκευή για την ευχή «Καλή Παναγιά» που ακούγεται συχνά - πυκνά πριν την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» που ακούγεται πριν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και τοποτηρητής της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος την περασμένη Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου όπου τελέστηκε ο Επιτάφιος και τα εγκώμια της Παναγίας.

Ο κ. Ιερόθεος είπε συγκεκριμένα: «Τα τελευταία χρόνια επικράτησε μια μόδα που λέει Καλή Παναγιά , τι θα πει καλή Παναγιά!

Λέμε καλό Χριστό;

Eμείς λέμε Καλά Χριστούγεννα είναι γεγονός , λέμε Καλό Πάσχα είναι γεγονός!

Τι θα πει καλή Παναγιά; Δεν θα πει τίποτα το Καλή Παναγιά, λέμε καλό Δεκαπεντάυγουστο , καλή Εορτή της Παναγίας μας , έτσι ξέρουμε από παλιά.

Λέμε ποτέ καλό Χριστό; Kαλό Άγιο; Άλλο τα πρόσωπα άλλο τα γεγονότα! Το γεγονός εδώ δεν είναι η Παναγίας μας αλλά η κοίμηση της.

Η φράση καλή Παναγιά δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά!

{https://www.youtube.com/watch?v=BOShcT_wSrU&t=1s}

#ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ #ΚΟΙΜΗΣΗ_ΤΗΣ_ΘΕΟΤΟΚΟΥ #ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΕΥΧΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XGArT8E
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη