Γιάννης Οικονόμου: «Όχι σε δεύτερη εξεταστική για τις παρακολουθήσεις»

Γιάννης Οικονόμου: «Όχι σε δεύτερη εξεταστική για τις παρακολουθήσεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχωρά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου.

Αρχικά ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην κρίση της ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και των συνεπειών που υπάρχουν, κάνοντας λόγο για 10 φορές ακριβότερη τιμή ήδη για την κάλυψη της ενεργειακής ενέργειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στην προσπάθεια για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε «ουσιαστικά μέτρα» για τη χώρα μας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η (απαραίτητη) στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ενόψει του χειμώνα, αναφέροντας ότι το κράτος παρεμβαίνει για να διορθώσει τις ατέλειες της αγοράς ενέργειας, ώστε να μην χρεοκοπήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της ενεργειακής ακρίβειας.

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ για τα νέα μέτρα στήριξης», επανέλαβε για ακόμα μία φορά ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκδοση των κύριων συντάξεων λέγοντας ότι «έχουμε ανεβάσει ρυθμούς», αναφέροντας αναλυτικά τις συντάξεις των ετών 2019-2022 ως απόδειξη της επιτάχυνσης του κράτους στο θέμα αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Βουλής που ξεκίνησε μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική αναφορικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει δεύτερη Εξεταστική.

«Η ΝΔ δε θα ευτελίσει τη διαδικασία, μας ενδιαφέρει να φωτιστούν οι πτυχές της υπόθεσης. Η ΝΔ θα ψηφίσει παρών».

«Είναι μια συνταγματική ρύθμιση που συνιστά τον δείκτη της δημοκρατικής συναίσθησης από την κυβέρνηση. Πρέπει να αφορά το παρόν και την διερεύνηση για την λειτουργία των κακόβουλων λογισμικών αλλά να ακουστούν και πρόσωπα που είχαν την διοίκηση της ΕΥΠ στο παρελθόν για να εντοπιστούν παθογένειες και να διορθωθούν», σημείωσε.

Η ενημέρωση του κ. Οικονόμου στους πολιτικούς συντάκτες:

{https://www.youtube.com/watch?v=_8zGJ2aljqU}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ_ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BHTK6x8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη