Τουρκία: Αποφυλακίστηκε μετά τη θύελλα αντιδράσεων η τραγουδίστρια Γκιουλσέν

Πηγή: facebook

Το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων της Τουρκίας έκανε δεκτή την έφεση που ασκήθηκε από τους δικηγόρους της τραγουδίστριας Γκιουλσέν, ωστόσο της επιβλήθηκε κατοίκον περιορισμός, ανέφερε το CNN Turk.

 

Οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τη γνωστή τραγουδίστρια της ποπ μουσικής, μετά την οργή που προκάλεσαν τα σχόλια της επί σκηνής σε σχέση με τους αποφοίτους των θρησκευτικών λυκείων, γεγονός που σχολιάστηκε από κοσμικούς κύκλους της χώρας ως μία πρακτική που συνηθίζεται σε θεοκρατικά καθεστώτα.

Η ποπ σταρ Γκιουλσέν Μπαϊρακτάρ Τσομπάνογλου είχε κάνει την επίμαχη δήλωση στη διάρκεια μίας συναυλίας της τον περασμένο Απρίλιο, αστειευόμενη: «Είναι διεστραμμένος, έχει βγει από τις σχολές ιεροκηρύκων». Η αναφορά της τραγουδίστριας στα περί διαστροφής συνδέεται με τις αποκαλύψεις το προηγούμενο διάστημα για βιασμούς ανηλίκων σε θρησκευτικά οικοτροφεία και φροντιστήρια ανάγνωσης του Κορανίου.

Η δήλωσή της αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε φιλοκυβερνητικούς θρησκευόμενους κύκλους καθώς θεωρήθηκε προσβολή για τους αποφοίτους των θρησκευτικών σχολών. Η ίδια η καλλιτέχνης έγραψε στο Twitter ότι αστειευόταν με συναδέλφους της και ζήτησε συγγνώμη από όσους πιθανώς έθιξε και υποστήριξε ότι κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα λόγια της για να διχάσουν την κοινωνία.

Η Γκιουλσέν έχει προκαλέσει και στο παρελθόν τους θρησκευόμενους κύκλους τόσο για τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της, όσο και για τις πολιτικές τοποθετήσεις της υπέρ των γυναικών και τη γυναικεία χειραφέτηση.

Μάλιστα, για την φυλάκισή της επενέβη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με εκπρόσωπό του να αναφέρει πως οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις προσπάθειες της Τουρκίας να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης μέσω λογοκρισίας και παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3zKZo4k
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη