ΗΠΑ: Αρνούνται άμβλωση σε γυναίκα που κυοφορεί έμβρυο που πάσχει από ακρανία (βίντεο)

YOUTUBE

Μια γυναίκα από τη Λουιζιάνα αντιμετωπίζει μία φρικτή πραγματικότητα καθώς το έμβρυο που κυοφορεί, το κρανίο του δεν είναι σχηματισμένο πλήρως, κάτι που σημαίνει ότι δε θα καταφέρει να επιβιώσει όταν γεννηθεί. Δεν της επιτρέπεται να κάνει άμβλωση και η ίδια δηλώνει «δεν μπορώ να κυοφορώ ένα παιδί που ξέρω ότι μόλις γεννηθεί θα το θάψω».

Η Νάνσι Ντέιβις, στην οποία αρνήθηκαν την άμβλωση στην πολιτεία της Λουϊζιάνα αφού σύμφωνα με το νόμο αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται (παρά το γεγονός ότι το έμβρυο είχε διαγνωστεί με θανατηφόρα πάθηση), αναγκάστηκε να ταξιδέψει για την επέμβαση.

Η Ντέιβις που είναι ήδη μητέρα ενός παιδιού και έγκυος 13 εβδομάδων στο δεύτερο, ανακάλυψε στον πρώτο υπέρηχο, πριν από τρεις εβδομάδες ότι το αγέννητο παιδί της πάσχει από ακρανία, μια ανίατη κατάσταση κατά την οποία το κρανίο του βρέφους δεν αναπτύσσεται στη μήτρα. Τα παιδιά που γεννιούνται με την πάθηση αυτή συνήθως πεθαίνουν λίγα λεπτά ή κάποιες ώρες μετά τη γέννηση.

«Φάνηκε μία ανωμαλία στον υπέρηχο και παρατήρησαν ότι η κορυφή του κεφαλιού του μωρού έλειπε και το κρανίο δεν ήταν σχηματισμένο», δήλωσε η Ντέιβις.

Αλλά επειδή η εγκυμοσύνη δεν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της Ντέιβις και η ακρανία δεν συγκαταλέγεται στις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο Υγείας της Λουϊζιάνα για την άμβλωση, της αρνήθηκαν το δικαίωμα να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Τώρα η Ντέιβις παλεύει για το αν θα πρέπει να κυοφορήσει το έμβρυο μέχρι τέλους ή να περάσει τα σύνορα της πολιτείας για άμβλωση στη Φλόριντα ή τη Βόρεια Καρολίνα. Πρέπει να λάβει γρήγορα μια απόφαση, καθώς στις κοντινές πολιτείες η επιλογή για άμβλωση φτάνει στις 15 εβδομάδες κύησης.

«Είναι ένα μωρό που δεν είναι συμβατό με τη ζωή. Αυτά τα μωρά είτε γεννιούνται πεθαμένα είτε πεθαίνουν μερικά λεπτά αργότερα. Είναι δύσκολο να ξέρω κουβαλάω ένα μωρό για να το θάψω», συνέχισε.

«Θέλω απλώς να εξετάσουν τις ειδικές περιστάσεις όσον αφορά την άμβλωση, ιατρικά προβλήματα, όπως αυτό είναι ένα από αυτά που πρέπει να συμπεριληφθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Ντέιβις δήλωσε επίσης ότι θα ήταν πρόθυμη να καταθέσει ενώπιον του πολιτειακού νομοθετικού σώματος για να υποστηρίξει περαιτέρω το θέμα.

{https://www.youtube.com/watch?v=7M-9sTkeR2k&ab_channel=IndisputablewithDr.RashadRichey}

Πηγή: wafb.com

#ΗΠΑ #ΑΜΒΛΩΣΗ #ΓΥΝΑΙΚΑ #ΕΜΒΡΥΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NRQTbeh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη