Οι αθλητές αποδίδουν καλύτερα κόντρα στις πρώην ομάδες τους, λέει νέα έρευνα

Οι αθλητές αποδίδουν καλύτερα κόντρα στις πρώην ομάδες τους, λέει νέα έρευνα

Όταν οι επαγγελματίες αθλητές αντιμετωπίζουν τις πρώην ομάδες τους, συνήθως έχουν ένα επιπλέον κίνητρο και παίζουν καλύτερα.

Μία νέα μελέτη από τη Ρωσία επιβεβαιώνει ότι το «παιχνίδι της εκδίκησης» υπάρχει τελικά, όπως γράφει και το News4Health.gr.

Η μελέτη τους αποκαλύπτει ότι τα συναισθήματα των αθλητών έχουν πολύ μεγαλύτερη επίπτωση στην απόδοση όταν παίζουν κόντρα στους πρώην συμπαίκτες τους.

Για τη μελέτη, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο HSE, RANEPA και το NES ανέλυσαν οικονομετρικά μοντέλα για δεδομένα παιχνιδιών από το NBA, το NHL και έξι κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες ποδοσφαίρου.

Συλλέγοντας δεδομένα από το NBA.com, το Hockey Reference και την Understat, οι επιστήμονες εξέτασαν την απόδοση των παικτών με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των μεταγραφών και των παιχνιδιών των παικτών κόντρα στις πρώην ομάδες τους.

Οι μεταβλητές περιλάμβαναν τις ημερομηνίες, τα γήπεδα των αγώνων, τις ομάδες των παικτών, το χρόνο συμμετοχής, ατομικά στατιστικά και άλλους προχωρημένους δείκτες απόδοσης.

Το κίνητρο μεγαλώνει κόντρα στις πρώην ομάδες

Οι αθλητές απέδωσαν πάρα πολύ καλύτερα στις έδρες των πρώην ομάδων τους κόντρα στις πρώην ομάδες τους σε σύγκριση με τα νέα στάδια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι τόσο οι παίκτες του NBA όσο και του NHL σούταραν περισσότερο κατά των πρώην ομάδων τους. Αυτό περιλάμβανε επίσης, όσους έπαιζαν λίγο ή καθόλου στις πρώην ομάδες τους.

Οι επιστήμονες σχολιάζουν ότι αυτοί οι αθλητές ίσως ένιωθαν ότι έχουν κάτι να αποδείξουν.

Οι παίκτες του NBA και της Πρέμιερ Λιγκ που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής στην παλιότερη ομάδα τους, πήραν περισσότερες προσπάθειες κόντρα στον πρώην σύλλογο τους. Το ίδιο ίσχυε και για τους παίκτες του NHL. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κίνητρο και τα συναισθήματα είναι παράγοντες κλειδιά που επηρεάζουν την απόδοση του αθλητή.

«Ρεαλιστικά, δεν μοιάζει με κανένα άλλο παιχνίδι, ειδικά όταν παίζετε για πρώτη φορά με αυτήν την πρώην ομάδα», λέει ο πρώην παίκτης του NFL, Barry Cofield, σε μια ανακοίνωση μέσων .

Οι αθλητές φαίνεται να έχουν μια επιπλέον δόση κινήτρου παίζοντας ενάντια στους πρώην συμπαίκτες τους. Οι αθλητές θέλουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό αφού αυτοί οι αγώνες προκαλούν τόσο έντονα συναισθήματα. Οι ερευνητές προσθέτουν ότι συναισθήματα όπως το άγχος και ο θυμός έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην απόδοση ενός αθλητή.

Τέλος, οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι ότι οι αθλητές ήταν πιο εγωιστές όταν αγωνίζονταν κόντρα στις πρώην ομάδες τους. Έτειναν να σουτάρουν περισσότερο παρά να πασάρουν στους συμπαίκτες τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Behavioral and Experimental Economics.

#ΑΘΛΗΤΕΣ #ΟΜΑΔΕΣ #ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΜΠΑΣΚΕΤ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/L2xePDV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη