-->

Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τις υπερπτήσεις

Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τις υπερπτήσεις

Νωρίτερα σήμερα, δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, διάβημα από το ΥΠΕΞ.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προχωράει – ως είθισται – το υπουργείο Εξωτερικών για τις σημερινές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο.

Σημειώνεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ότι η συγκεκριμένη πρακτική της αποστολής διπλωματικής νότας ακολουθείται σε κάθε πρόκληση κατά της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια:

Το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

#ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΔΙΑΒΗΜΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/PsO2Nfd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->