-->

Νήσος: Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες νησί της Ελλάδας (Βίντεο)

Νήσος: Αυτό είναι το πιο μυστηριώδες νησί της Ελλάδας (Βίντεο)

Θησαυροί, λάφυρα και αρχαιολογικά κειμήλια «κρύβονται» στο πιο μυστηριώδες νησί της Ελλάδας.

Η «Νήσος Πρώτη» είναι νησίδα του Ιονίου Πελάγους, και βρίσκεται στα ανοιχτά του χωριού Μαραθόπολη ή Μάραθος του δήμου Τριφυλίας. Έχει έκταση 3 τ.χλμ. και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει πραγματικό πληθυσμό 4 κατοίκους.

Η νήσος Πρώτη, υπαγόμενη παλαιότερα στην Επαρχία και σήμερα περιοχή Τριφυλίας, βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου ναυτικών μιλίων ή 3.702 μέτρων απέναντι από το λιμενικό καταφύγιο της Μαραθόπολης.

Τι συμβαίνει με αυτό το νησί 

Η «Νήσος Πρώτη» μνημονεύεται από τον Θουκυδίδη γιατί εκεί, το 7ο έτος του Πελοποννησιακού πολέμου (425 - 424 π.Χ.) στάθμευσε προσωρινά, λόγω τρικυμίας, ο αθηναϊκός στόλος (αθηναϊκή μοίρα) του Δημοσθένη, επανακάμπτοντας από τη Ζάκυνθο και συνεχίζοντας προς την Πύλο, όπου πλησίον αυτής, στη νήσο Σφακτηρία, πολιόρκησε τους συγκεντρωμένους εκεί Σπαρτιάτες (Θουκυδίδη Δ΄ 13). Αναφορές για αυτήν υπάρχουν και από το Στράβωνα και άλλους αρχαίους συγγραφείς.

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις αποτελούσε στο παρελθόν καταφύγιο ναυτικών,  λημέρι Πειρατών, Κουρσάρων Σαρακηνών που έκρυβαν εκεί και τους θησαυρούς τους.

Πάντως σήμερα το νησάκι αυτό έχει σπουδαία αρχαιολογική σημασία: Σ' αυτό σώζονται ερείπια ακροπόλεως μυκηναϊκής ή προκλασικής εποχής με τείχος και κυκλοτερή πυργίσκο, καθώς και ευχές για καλό κατευθύνσιμο των πλοίων που είναι σκαλισμένες στους βράχους.

Δείτε το νησί

{https://www.youtube.com/watch?v=xzLVGKnQo3U}

#ΝΗΣΙ #ΕΛΛΑΔΑ #ΠΡΩΤΗ_ΝΗΣΟΣ #ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HLTPRl7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->