Σχολεία: Σήμερα η ώρα της κρίσης για τους ειδικούς, «φουντώνουν» τα ερωτηματικά για μάσκες και τεστ

Σχολεία: Σήμερα η ώρα της κρίσης για τους ειδικούς, «φουντώνουν» τα ερωτηματικά για μάσκες και τεστ

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πριν το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, τα μέλη της επιτροπής θα συζητήσουν και θα εισηγηθούν προς την κυβέρνηση τους τρόπους με τους οποίους θα ξεκινήσεις η λειτουργία των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της χώρας.

Στο μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων σχετικά με το εάν τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκες αλλά και για τα self tests, ωστόσο φαίνεται πως όλοι υποστηρίζουν πως τα μέτρα θα πρέπει να είναι ήπια.

«Όχι» στην υποχρεωτικότητα της μάσκας και στα τεστ λέει η κυβέρνηση

Σε δηλώσεις αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που θα ισχύσουν στα σχολεία ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  δήλωσε τα εξής: «Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία»  και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα αυτό, ενώ επιθυμία όλων είναι η λειτουργία των σχολείων να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα.

Κεραμέως: Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  δήλωσε πως σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων «η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Παγώνη: Δεν υπάρχει λόγος για μάσκες στο άνοιγμα των σχολείων

Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη τόνισε, ότι «όλο το καλοκαίρι κανείς δεν βρισκόταν σε ''φούσκα'', τα παιδιά έπαιζαν με φίλους, με γνωστούς, πήγαν διακοπές και αγκαλιάζονταν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τα κρούσματα πλέον έχουν μειωθεί. Οι δείκτες αυτή τη στιγμή μας επιτρέπουν να πούμε ότι τα παιδιά δεν έχει νόημα να βάλουν στις 12 Σεπτεμβρίου τη μάσκα, την ώρα που όλοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκες».

 

#ΣΧΟΛΕΙΑ #ΕΙΔΙΚΟΙ #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ #ΜΑΣΚΕΣ #SELF_TEST #ΜΕΤΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZhFbNzV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη