Πότε θα γίνει η πίστα αγώνων αυτοκινήτων στη Λαμία;

Πότε θα γίνει η πίστα αγώνων αυτοκινήτων στη Λαμία;

To έργο συζητήθηκε προς υλοποίηση τον Δεκέμβριου του 2020.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στις 4/12/2020.

Ναι, υπάρχουν πλάνα για νέα πίστα αγώνων στην Ελλάδα και αυτά είναι τα προτεινόμενα σχέδια για τη χάραξη της!

Χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του Στράτου Φωτεινέλη στον σταθμό 90.4 Κανάλι 1 του Πειραιά ότι ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας έχουν σε προχωρημένο στάδιο το σχέδιο υλοποίησης του Αυτοκινητοδρομίου Λαμίας. Διαβάστε εδώ τις πρώτες λεπτομέρειες και ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου Λαμιέων κ. Καραΐσκο.

Σήμερα στο trcoff.gr σας παρουσιάζουμε τα δύο προτεινόμενα σχέδια της προμελέτης της πίστας με βάση τον προτεινόμενο χώρο για την υλοποίησή του. Στην πρώτη περίπτωση η χάραξη έχει μήκος 2.635 μέτρα, αποτελείται από 13 στροφές και μικρές ευθείες και δείχνει αρκετά τεχνική. Στην δεύτερη περίπτωση η χάραξη έχει μήκος 2.700 μέτρα, περιλαμβάνει 8 γρήγορες στροφές και η μέση ωριαία ταχύτητα αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερη. Και στις δύο περιπτώσεις η πίστα έχει δεξιόστροφη φορά.



Η πίστα καρτ διαφοροποιείται ανάλογα με την χάραξη της κύριας πίστας και ξεκινά από τα 1.300 μέτρα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.360 μέτρα. Το σχέδιο περιλαμβάνει κτίρια πιτς, τεχνικού ελέγχου, εστιατόριο και ιατρείο, καθώς και τρία κτίρια για κερκίδες. Η προμελέτη έχει γίνει από άνθρωπο με εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό αν μη τι άλλο μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δουλέψουν αποτελεσματικά και σύντομα να περάσουν από τη φάση του σχεδιασμού στην υλοποίηση. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη της Λαμίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και βεβαίως για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας.

trcoff.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη