Νέα «πτυχή» στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Το αίτημα Ουκρανίας, Αρμενίας και η στάση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ

Νέα «πτυχή» στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Το αίτημα Ουκρανίας, Αρμενίας και η στάση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ

Μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Αρμενίας ζήτησαν από την ΕΥΠ να παρακολουθήσει το κινητό του τότε Ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ που «δείχνει» μία διαφορετική πτυχής της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Γιατί δεν ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία ο τέως διοικητής της ΕΥΠ.

Πιο αναλυτικά, μια διαφορετική πτυχή της υπόθεσης υποκλοπής του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν Ευρωβουλευτής, αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το αίτημα κατατέθηκε απευθείας από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη (είναι Ευρωβουλευτής), καθώς συμμετείχε σε επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα.

Οι δύο χώρες, είχαν υπόνοιες ότι μπορούσαν να αλιεύσουν πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο να κηρύξει πόλεμο η Ρωσία, ενώ το αίτημα υπεβλήθη στην ΕΥΠ και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η παρακολούθηση έλαβε χώρα το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 14 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρίμηνη παρακολούθηση και η ΕΥΠ ζήτησε να τερματιστεί καθώς παρήλθε το νόμιμο τρίμηνο.

Εκείνο το διάστημα και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε από τα μέλη του κόμματος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άρα παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του επί διημέρου, όντας πρόεδρος του κινήματος και σχεδόν καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

Οπως αναφέρθηκε στον Alpha, το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει στον Παναγιώτη Κοντολέοντα ότι εφόσον η παρακολούθηση αφορούσε πολιτικό πρόσωπο, όφειλε να ενημερώσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, δηλαδή τον γ.γ. του πρωθυπουργού τον Γρηγόρη Δημητριάδη κι να ενημερωθεί και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κοντολέων δεν το κατέθεσε ούτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε να καταθέσει, αλλά περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν υπήρχε παράνομο λογισμικό, χωρίς να πει κάτι για τη νόμιμη παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, υποστήριξε ότι δεν το αξιολόγησε σωστά, επειδή ήταν ευρωβουλευτής εκείνο το διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης κι έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να το πει στους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα από τα παραπάνω και ενημερώθηκε την Παρασκευή το πρωί, οπότε και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις.

Πρεσβεία Αρμενίας: «Ξεδιάντροπο ψέμα, δε ζητήσαμε ΠΟΤΕ από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός»

Κατηγορηματικά διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, κ. Τιγκράν Μκρτσιάν.

Ο Αρμένιος πρέσβης σχολίασε χαρακτηριστικά : «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

{https://ift.tt/VSgD4Wr}

Πάντως, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μίλησε για «άθλια προπαγάνδα» της κυβέρνησης σε βάρος δημοκρατικών θεσμών και την κατηγόρησε για διαρροές μέσω των οποίων η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί: «Αρμένιους, Ουκρανούς και Κινέζους».

«Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους», σχολιάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #PREDATOR #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΑΡΜΕΝΙΑ #ΕΥΠ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XH10a7x
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη