Στο τραπέζι ευχάριστα νέα για δανειολήπτες και αυξήσεις στο επίδομα ενοικίου

Στο τραπέζι ευχάριστα νέα για δανειολήπτες και αυξήσεις στο επίδομα ενοικίου

Υπό τον φόβο νέων κόκκινων δανείων λόγω του υψηλού πληθωρισμού και του κύμματος ακρίβειας, οικονομικό επιταλείο και τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης του επιδόματος ενοικίου από τα 70 – 210 ευρώ που είναι σήμερα στα 100 – 250.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο, λόγω του μεγάλου κύμματος ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα, σε συνεννόηση με τις τράπεζες, φοβούμενο μύπως δημιουργηθεί νέα κόκκινα δάνεια, εξετάζει την ένταξη δανειοληπτών στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που ήδη στηρίζονται με στοχευμένα μέτρα αλλά και την αύξηση του επιδόματος ενοικίου.

Το οικονομικό επιτελείο και το μέγαλο Μαξίμου έχουν φτιάξει έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπισει των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που ταλαιπωρούν χιλιάδες οικογένειες. Όλα τα σενάρια εξετάζονται και αξιολογούνται σύμφωνα πάντα με τις δημοσιονομικές αντοχές του κράτους, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω παρουσιάζονται αυξημένες εξαιτίας της πολύ καλής εικόνας του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι. 

Σύμφωνα λοιπόν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του επιδόματος ενοικίου του ΟΠΕΚΑ στα επίπεδα 250 ευρώ από 210 ευρώ που είναι σήμερα και το κατώτατο στα 100 ευρώ από 70 ευρώ που είναι σήμερα, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Ο προϋπολογισμός του καταβαλλόμενου επιδόματος στέγασης ανέρχεται συνολικά σε 410 εκατ. ευρώ και υποστηρίζει περίπου 290.000 νοικοκυριά κάθε μήνα που είτε πληρώνουν ενοίκιο, είτε δόση δανείου πρώτης κατοικίας και το εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 21.000 ευρώ.

Σε αυτά τα ευάλωτα νοικοκυριά αναμένεται να ενταχθούν κι εκείνοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει για την αγορά της κατοικίας τους. Πρόκειται για την 1η κατοικία δανειοληπτών που θα έχουν δηλώσει πτώχευση και βάσει νόμου, θα μπορούν να την μισθώνουν για έως και 12 έτη. Η κυβέρνηση θα στηρίξει τα συγκεκριμένα νοικοκυριά, καταβάλλοντας μέρος του δανείου που θα πληρώνουν, εντάσσοντας τα στους δικαιούχους του επιδόματος στέγασης.

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΕΝΟΙΚΙΟΥ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ #ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/aHqnMXW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη