-->

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο λόγος που «ξέφυγε» και εξαπλώθηκε

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτός είναι ο λόγος που «ξέφυγε» και εξαπλώθηκε

Σύμφωνα με μελέτη, οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν το κατάλαβαν, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη διάδοσή του.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες στο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν το κατάλαβαν, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη διάδοσή του.

Οι ερευνητές προχώρησαν σε εξέταση αίματος 2.479 εργαζόμενων στον τομέα της υγείας και ανακάλυψαν ότι οι 210 από αυτούς είναι πολύ πιθανό να είχαν κολλήσει τον ιό. Την ίδια στιγμή, το 56% αυτών είχαν πολύ ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Η Sandy Joung, επικεφαλής της μελέτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το χαμηλό ποσοστό των ανθρώπων που συνειδητοποίησαν πως κόλλησαν τον ιό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωσή της Όμικρον». Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, η δρ. Susan Cheng τόνισε ότι «περισσότεροι από ένας στους δύο κόλλησαν την παραλλαγή Όμικρον και δεν γνώριζαν για αυτό».

Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον περιλαμβάνουν αίσθημα κούρασης, βήχα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και καταρροή. Προηγούμενες μελέτες είχε δείξει ότι το 25% με 80% όσων είχαν νοσήσει με την Όμικρον, δεν είχαν συμπτώματα.

Σύμφωνα με την Sandy Joung, «τα ευρήματά μας ενισχύουν την άποψη ότι οι μολύνσεις που δεν έχουν διαγνωστεί είναι αυτές που αυξάνουν τη μετάδοση του ιού».

#ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ_ΟΜΙΚΡΟΝ #ΔΙΑΔΟΣΗ #ΜΕΛΕΤΗ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gmMUBL5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->