-->

$ok={Accept !} $days={7}

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974115759

Σήμερα η αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου: Η προσφορά του νέου αγίου της Εκκλησίας

Σήμερα η αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου: Η προσφορά του νέου αγίου της Εκκλησίας

Το μεσημέρι, όπως είναι προγραμματισμένο, θα υπογραφεί στον Πατριαρχικό Ναό και επίσημα η Συνοδική Πράξη της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Στην υπογραφή της Συνοδικής Πράξης Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου θα παραστούν Αρχιερείς του Θρόνου από όλον τον κόσμο, αλλά και οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Φθιώτιδος Συμεών.

Επιπλέον, αναμένεται η παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Σημειώνεται πως το Φανάρι είχε προχωρήσει στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στις 14 Ιουνίου 2022.

Ο βίος του Βηησσαρίωνα 

Ο νέος Όσιος της Εκκλησίας μας Βησσαρίων (Κορκολιάκος), ο Αγαθωνίτης, γεννήθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το έτος 1908, όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα.

Το κοσμικό του όνομα ήταν Ανδρέας. Στα 18 του χρόνια πήγε στην Καλαμάτα, όπου συνδέθηκε με πνευματικούς ανθρώπους και αποφάσισε να εισέλθει στον ιερό κλήρο. Έγινε μοναχός και πήρε το όνομα Βησσαρίων. Έπειτα χειροτονήθηκε διάκονος, ιερέας και έλαβε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Ανώτερες σπουδές του ήταν το Σχολαρχείο. Ωστόσο, η συνεχής μελέτη των ιερών βιβλίων, των κειμένων της Εκκλησίας μας, των βιβλίων του αναλογίου, είχαν κάνει τον π. Βησσαρίωνα άνθρωπο ευρύτατα και βαθύτατα μορφωμένο θεολογικά.

Γεμάτος πνευματικά εφόδια το έτος 1935, ύστερα από πρόσκληση του επίσης Μεσσήνιου μητροπολίτη Καρδίτσας Ιεζεκιήλ, ο π. Βησσαρίων πήγε στην Καρδίτσα, όπου αφοσιώθηκε στο έργο της διακονίας του Κυρίου μας. Εκεί ασκήθηκε στο έργο της φιλανθρωπίας και μέσα σε αυτό ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του σε σημείο που ευρισκόμενος στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», λίγο πριν το θάνατό του, να ρωτάει από το κρεβάτι του πόνου με ακαταπόνητη έγνοια για τα παιδιά, τους φτωχούς, για τα πράγματα της Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Ανέλαβε πολλές και δύσκολες αποστολές. Μεταξύ αυτών, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη γερμανική κατοχή, κατά την οποία αναφέρεται ότι βοήθησε πολλούς πατριώτες και έσωσε με προσωπικές παρεμβάσεις του παιδιά που είχαν συλλάβει οι Γερμανοί.

Αύριο το πρωί, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Ινδίκτου, που τιμάται κατά την αρχή του εκκλησιαστικού έτους, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Χθες, ο Παναγιώτατος απηύθυνε το μήνυμά του για την Ημέρα Προσευχής υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος, που τιμάται κατά την εν λόγω εορτή, και θα αναγνωστεί στον Ιερό Ναό, με αναφορά, μεταξύ άλλων, στον πόλεμο της Ουκρανίας και την επισήμανση ότι «Κάθε πόλεμος είναι μία ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή». Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «Η αειφόρος ανάπτυξις είναι μονόδρομος».

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΑΓΙΟΣ #ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yBKjbhk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->