-->

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των Ταλιμπάν δήλωσε, πως το Πακιστάν επέτρεψε σε αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του προκειμένου να εισέλθουν στο Αφγανιστάν, μια κατηγορία που αρνήθηκε πρόσφατα το Πακιστάν έπειτα από ένα αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ στην Καμπούλ.

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας, μουλάς Μοχάμαντ Γιάκουμπ, δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ πως αμερικανικά drones εισέρχονται στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα drones εισέρχονται μέσω Πακιστάν στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν, ζητάμε από το Πακιστάν να μην χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του εναντίον μας», είπε.

Το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε προς το παρόν σε αίτημα για σχόλια.

Οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν ότι είχαν εμπλοκή ή γνώριζαν εκ των προτέρων για ένα πλήγμα με drone που είπαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι εξαπέλυσαν εναντίον της Καμπούλ τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ηγέτης της Aλ Κάιντα, Αΐμάν αλ-Ζαουάχρι.

Τα σχόλια του Γιάκουμπ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ένταση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες σε μια περίοδο που οι Αφγανοί Ταλιμπάν μεσολαβούν στις συνομιλίες ανάμεσα στο Πακιστάν και μια πακιστανική οργάνωση μαχητών Ταλιμπάν. Το Αφγανιστάν εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο με το Πακιστάν καθώς η χώρα διέρχεται οικονομική κρίση.

Οι Ταλιμπάν είπαν πως διεξάγουν έρευνα για το αεροπορικό πλήγμα του Ιουλίου και πως δεν έχουν βρει το πτώμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

#ΤΑΛΙΜΠΑΝ #ΗΠΑ #ΠΑΚΙΣΤΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/D0uBxrX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->