Ανησυχία για «πυρηνικό όλεθρο» στη Ζαπορίζια: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τρύπες στο εργοστάσιο (εικόνες)

Ανησυχία για «πυρηνικό όλεθρο» στη Ζαπορίζια: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τρύπες στο εργοστάσιο (εικόνες)

Η Ζαπορίζια - όπου λειτουργούν έξι από τους δεκαπέντε πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ουκρανίας - καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στις αρχές του Μαρτίου.

Δεν έχουν τέλος οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας και Ουκρανίας για ό, τι συμβαίνει στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει με «κομμένη την ανάσα»  την επίσκεψη ειδικών από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και δορυφορικές φωτογραφίες προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό.

Σημειώνεται πως το σύμπλεγμα του σταθμού είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ανάφλεξης στον πόλεμο που έχει μπει πλέον στον έβδομο μήνα.

Κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα τον Μάρτιο αλλά ουκρανικό προσωπικό εξακολουθεί να είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του, στο νότιο μέτωπο του πολέμου.

Δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar Technologies δείχνουν δύο μεγάλες τρύπες στην οροφή του πυρηνικού σταθμού και εντείνουν τους φόβους για έναν «πυρηνικό εφιάλτη» στην Ευρώπη.

FbVrsyPakAExeaU

FbVrsxKakAAfWq5

Νέες κατηγορίες της Μόσχας για ουκρανικά χτυπήματα

Οι διορισμένες από τη Ρωσία αρχές στην ουκρανική πόλη Ενερχοντάρ κατηγόρησαν σήμερα τα ουκρανικά στρατεύματα ότι βομβάρδισαν εκ νέου την περιοχή κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Οι αρχές της πόλης επεσήμαναν ότι δύο οβίδες εξερράγησαν κοντά σε κτίριο του πυρηνικού σταθμού όπου αποθηκεύονται αναλωμένα καύσιμα, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ, πάνω στον Δνείπερο ποταμό, οι οποίοι εγείρουν κίνδυνο καταστροφικού ατυχήματος.

#ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ #ΠΥΡΝΗΝΙΚΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ #ΠΥΡΗΝΙΚΟ_ΑΤΥΧΗΜΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9pdqnHL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη