Έχανε τα μαλλιά της τρεις μήνες μετά τον κορονοϊό, η νέα «παρενέργεια» (βίντεο)

Έχανε τα μαλλιά της τρεις μήνες μετά τον κορονοϊό, η νέα «παρενέργεια» (βίντεο)

«Κάπου στο καλοκαίρι, τρεις μήνες μετά τη νόσηση έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο πολύ σαν να έκανα χημειοθεραπεία», δηλώνει γυναίκα η οποία μετά τον κορονοϊό της έπεφταν τα μαλλιά τούφες και το μπάνιο είχε γίνει «εφιάλτης».

Έντρομη μετά από κάθε βούρτσισμα, ολόκληρες τούφες έπεφταν από το τριχωτό της κεφαλής, μην πιστεύοντας πως υπεύθυνος για την τριχόπτωση ήταν ο κορονοϊός τρεις μήνες αργότερα.

«Το λούσιμο έγινε εφιάλτης. Έφευγαν τούφες. Ήμουν ένα βήμα πριν αγοράσω περούκα. Δεν πίστευα ότι ευθύνεται στον κορονοϊό και άρχισα να ρωτάω».

Η 58χρονη Ρόζα νόσησε βαριά με κορονοϊό τον Μάρτιο του 2021, μάλιστα έφτασε ένα βήμα πριν πεθάνει, όπως λέει η ίδια.

«Φοβήθηκα ότι θα χάσω τη ζωή μου. Πίστευα ότι θα πεθάνω. Βασικά έφτασα ένα βήμα πριν. Έπαθα πνευμονική εμβολή».

Μετά από 19 ημέρες στην εντατική η Ρόζα βγήκε νικήτρια.

«Το ότι βγήκα αρνητική ήταν το εισιτήριο για τα μετέπειτα. Έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο, που κάποια στιγμή αραίωσαν και φαινόταν το δέρμα. Σήμερα ένα χρόνο μετά τα μαλλιά επανήλθαν στα κανονικά επίπεδα».

«Αρκετό συχνό σύμπτωμα»

Μιλώντας στο mega, η Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, σημείωσε πως η τριχόπτωση είναι ένα συχνό σύμπτωμα του κορονοϊού.

«Είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα, τα ποσοστά μπορεί να είναι μέχρι και 15%. Το ευχάριστο είναι ότι είναι κάτι που δεν είναι μόνιμο, τα μαλλιά επανέρχονται».

Οι θεραπείες που υπάρχουν ήδη για την τριχόπτωση, μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά στην αποκατάσταση των μαλλιών.

Η τριχόπτωση οφείλεται «στο πολύ έντονο στρες, όχι μόνο ψυχολογικό, αλλά στην έντονη δοκιμασία του οργανισμού με τη λοίμωξη».

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ #ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΣΥΜΠΤΩΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rB1RZf8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη