Σχολεία: Άνοιγμα χωρίς μάσκες και self test, τι εισηγείται η επιτροπή

Σχολεία: Άνοιγμα χωρίς μάσκες και self test, τι εισηγείται η επιτροπή

Συνεδριάζει ακόμα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ούτε τα self test αλλά ούτε και η μάσκα θα είναι υποχρεωτικά.

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και σήμερα από το πρωί συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το πώς θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αυτή τη στιγμή η επιτροπή εισηγείται τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς την υποχρέωση της μάσκας αλλά και ούτε self test, αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση να υπάρξει μια τελική εικόνα.

Συγκεκριμένα υπάρχει σύσταση για self test όταν υπάρχουν συμπτώματα και αν το τεστ βγει αρνητικό η σύσταση είναι «παραμονή στο σπίτι έως ότου αποχωρήσουν τα συμπτώματα» και η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Δηλαδή μετά από 2 χρόνια με την πανδημία του κορονοϊού, φαίνεται ότι τα σχολεία επιστρέφουν και αυτά στην κανονικότητα.

Φαίνεται ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και δεν θα υπάρχει κανένα μετρό να θυμίζει το παρελθόν.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος στη τάξη

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στα σχολεία, πλέον θα ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για όλους, δηλαδή η καραντίνα πέντε ημερών και μετά η έξοδος από αυτήν με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».

#ΣΧΟΛΕΙΑ #ΜΑΣΚΕΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #SELF_TEST


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uszoIvZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη