Ιός Δυτικού Νείλου: Συνολικά 123 κρούσματα και 11 θάνατοι στην Ελλάδα

Πηγή: pexels

Τα κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, έχουν φτάσει στα 123, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

 

Από τα 123 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, τα 74 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 49 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών.

Πού βρέθηκαν τα κρούσματα 

Έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε οικισμούς:

στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων και Λάρισας.

  

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΕΟΔΥ #ΙΟΣ_ΔΥΤΙΚΟΥ_ΝΕΙΛΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8j59w1z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη