Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό του Αρεταίου, καταγγελία για την απέλαση του Έλληνα δημοσιογράφου από τους Τούρκους

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό του Αρεταίου, καταγγελία για την απέλαση του Έλληνα δημοσιογράφου από τους Τούρκους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόφαση των τουρκικών αρχών να απελάσουν τον διαπιστευμένο δημοσιογράφο, Ευάγγελο Αρεταίο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Ευάγγελος Αρεταίος, ο οποίος είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ένωσης, μεταβαίνει σε μηνιαία βάση στην Τουρκία για κάλυψη διαφόρων θεμάτων που αφορούν την τουρκική εξωτερική αλλά κυρίως εσωτερική πολιτική καθώς και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της με αφορμή το περιστατικό της απέλασης του Έλληνα δημοσιογράφου.

Η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει αναφέροντας τα εξής: «Στις 25 Αυγούστου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τις Βρυξέλλες όπου επίσης είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής, αλλά η αστυνομία τον κράτησε στους χώρους του αεροδρομίου. Ύστερα από πολύωρη διαδικασία του ανακοίνωσαν ότι θα τον απελάσουν, με απαγόρευση εισόδου στην χώρα αορίστου διάρκειας.

»Το επίσημο έγγραφο που του έδωσαν αναφέρει "δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω δημόσιας ασφάλειας". Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση στοχοποιεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ, είναι η πρώτη φορά που απελαύνεται επ' αόριστον διαπιστευμένος Έλληνας ανταποκριτής.

»Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα στηρίξει τον συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια δικαίωσής του και θα ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απόφαση των τουρκικών αρχών».

#ΕΣΗΕΑ #ΑΠΕΛΑΣΗ #ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ #ΕΛΛΗΝΑΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mtMBHhl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη