Αφιέρωμα Μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στον Μώλο

Αφιέρωμα Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου, με την αρωγή του Δήμου Καμένων Βούρλων, το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Μώλου.

Ο Γιώργος Μπαρμπέρης επιμελήθηκε και παρουσίασε ένα οδοιπορικό από τις μεγάλες μορφές της αρχαιότητας που γεννήθηκαν στη Μικρά Ασία με αναφορά στις διεθνείς συνθήκες, τις αιτίες και τα γεγονότα που οδήγησαν τελικά στη Μικρασιατική Καταστροφή, μέσω αφήγησης, εικόνων και βίντεο.

Συνόδευσαν οι μουσικοί του ωδείου «Εν Ωδαίς» και συγκεκριμένα ο διευθυντής του, Δημήτρης Λόζος στο βιολί, ο Παύλος Τσούμας στο λαούτο, ο Δημήτρης Ρούσκας στα κρουστά και οι Δήμητρα Αβράμπου και Γεωργία Λόζου στο τραγούδι.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Μπαρμπέρης τιμήθηκε για την προσφορά του στον Σύλλογο από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μώλου, Γιώργο Παταργιά.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής, Κώστας Αποστολόπουλος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Κριτσόβας.












Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη