Τα «μπάνια του λαού» έγιναν... τριήμερα λόγω ακρίβειας, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Dnews για τις διακοπές

Τα «μπάνια του λαού» έγιναν... τριήμερα λόγω ακρίβειας, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Dnews για τις διακοπές

Ένα Σαββατοκύριακο, το πολύ ένα τριήμερο, διαρκούν φέτος τα «μπάνια του λαού» που παραδοσιακά κρατούσαν όλον τον Αύγουστο σε άλλες εποχές κατά τις οποίες η χώρα σταματούσε τις δραστηριότητες της τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Με τον πληθωρισμό να έχει «σκαρφαλώσει» στο 12,1%, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά, στη διαμονή αλλά και στα καύσιμα έχουν «πάρει φωτιά», έχοντας ως αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να φεύγει για ελάχιστες ημέρες.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, όπου την ίδια εποχή άλλες χρονιές ήταν αισθητά πιο μειωμένη.

«Με την αύξηση του ρεύματος, του ενοικίου, των αγαθών μια τετραμελής οικογένεια όπως εμείς είναι αδύνατον να πάει φέτος διακοπές», δηλώνει ο κ. Παναγιώτης στο Dnews.

Ακόμα και για αυτούς που διατηρούν εξοχικά στους κοντινούς προορισμούς, είναι πλέον δύσκολο να μεταβούν και να μείνουν για περισσότερες από πέντε ημέρες.

«Το να πάμε στο εξοχικό μας στο Πόρτο Ράφτη και να είμαστε μέσα στο σπίτι δεν έχει νόημα, μένουμε και στην Αθήνα. Το κόστος των καυσίμων αλλά και των άλλων προϊόντων όπως το φαγητό ή τιμές στις παραλίες δεν μας επιτρέπουν ούτε στο εξοχικό μας να ταξιδέψουμε», αναφέρουν πολίτες.

Ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει φέτος διακοπές

Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος το 48% των πολιτών δηλώνει ότι δε θα κάνει διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Το 22% δηλώνει ότι θα κάνει, αλλά πιο περιορισμένα και μόλις 13% ότι θα κάνει όπως κάθε χρόνο.

Όσον αφορά το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης για διακοπές το 2022, αυτή μεσοσταθμικά εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 17%, με την πλειοψηφία 35% να δηλώνει ότι θα μειώσει τη δαπάνη της πάνω από 35%.

Σε σχέση με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις φετινές διακοπές, συνολικά το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, για το 63% η μείωση εισοδήματος λόγω ανατιμήσεων των προϊόντων και για το 50% η μείωση εισοδήματος λόγω του κόστους ενέργειας. Το αυξημένο κόστος μεταφορικών με 52% αποτελεί επίσης έναν πολύ σημαντικό παράγονται και για το 23% το κόστος διαμονής.

3218565

Ενδεικτικά δείτε πόσο κοστίζουν για μια τετραμελή οικογένεια οι διακοπές σε Τήνο, Αμοργό, Σκιάθο:

Τήνος

Ακτοπλοϊκά: Από 37 ευρώ το άτομο και 67 ευρώ το αυτοκίνητο

Διαμονή: Από 140 ευρώ το άτομο

Φαγητό: Από 80 ευρώ το άτομο

Μετακινήσεις: Κατά μέσο όρο 50 ευρώ

Αμοργός

Ακτοπλοϊκά: Από 51,50 ευρώ το άτομο και 116,50 ευρώ το αυτοκίνητο

Διαμονή: Από 70 ευρώ το άτομο

Φαγητό: Από 50 ευρώ την ημέρα

Μετακινήσεις: Κατά μέσο όρο 50 ευρώ

Σκιάθος

Ακτοπλοϊκά: Από 29,90 ευρώ το άτομο και 69,50 το αυτοκίνητο

Διαμονή: Από 70 ευρώ το άτομο

Φαγητό: Από 80 ευρώ το άτομο

Μετακινήσεις: Κατά μέσο όρο 150 ευρώ (στην τιμή η μετακίνηση προς το λιμάνι Άγιος Κωνσταντίνος).

#ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΜΠΑΝΙΑ #ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ #ΕΛΛΗΝΕΣ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GNr1o3u
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη