Gov.gr Wallet: Πότε θα γίνονται δεκτές σε τράπεζες και παρόχους τηλεφωνίας οι ψηφιακές ταυτότητες στο κινητό

Gov.gr Wallet: Πότε θα γίνονται δεκτές σε τράπεζες και παρόχους τηλεφωνίας οι ψηφιακές ταυτότητες στο κινητό

Σύμφωνα με την Απόφαση για τις συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες,και παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας στο Gov.gr Wallet θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά έχουν τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης εντός της ελληνικής επικράτειας που ενεργοποιούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να τα επιδεικνύουν αντί για την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες, με λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Μέχρι τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες χρήσης των ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας στις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρίες τηλεφωνίας, οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες και τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που απαιτούνται στην έντυπη μορφή τους.

Ποια ΑΦΜ σήμερα

Από την Τετάρτη (27/07) το απόγευμα ξεκίνησε η λειτουργία της με ένα ΑΦΜ ανά ημέρα να μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή και να κάνει εγγραφή. Έως αυτή την ώρα, είναι σήμερα διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε ψηφίο από 1 έως και 8, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9.

#GOV_GR #GOVGR_WALLET #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ #ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ #ΔΙΠΛΩΜΑ #ΚΙΝΗΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bW5QK6V
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη