-->

Πρόκληση Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»

Πρόκληση Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»

Η Τουρκία συνεχίζει το κρεσέντο των προκλήσεων έναντι της Ελλάδας - Αυτή τη φορά, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, επανήλθε με κατηγορίες για την Ελλάδα ότι εκπαιδεύει μέλη του PKK.

Ειδικότερα, ο Σοϊλού έκανε λόγο για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο, κάτι βέβαια που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά στο παρελθόν η Αθήνα όταν η Άγκυρα είχε προβάλλει αυτόν τον ισχυρισμό.

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία... Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ, είχε υποστηρίξει εξάλλου το Φεβρουάριο ο Σοϊλού, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, λέγοντας τότε ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει ενεργοποιηθεί τους τελευταίους 7-8 μήνες.

«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», ισχυρίστηκε.

Ο Τούρκος υπουργός είχε ισχυριστεί ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση. «Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν», υποστήριξε.

Όπως είπε, «εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, η συμμετοχή φέτος στην τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μικρότερη».

Επίθεση από Γαϊτζί 

Η δωρεάν παραχώρηση αμυντικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα φαίνεται πως ήταν η αιτία για νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Τουρκίας, Τζιχάτ Γαϊτχζί (Cihat Yayci) και πνευματικό πατέρα του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Γιαϊτζί έκανε εμπρηστικές δηλώσεις, ως καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας πως «αν η Τουρκία κάνει απόβαση στην Ελλάδα με αυτούς που πάνε με τις μηχανές στα ματς, η ιστορία με την Ελλάδα τελειώνει. Μόλις ανοίξουμε την πόρτα σε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τους ξαμολήσουμε στα νησιά, η ιστορία τελειώνει».

#ΣΟΙΛΟΥ #ΕΛΛΑΔΑ #ΜΕΛΗ #PKK #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΛΑΥΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/A3zULiI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->