Power Pass: Στο τραπέζι να ανοίξει η πλατφόρμα για όσους έκαναν «λαθάκια» αλλά όχι για νέες αιτήσεις

eurokinissi

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανοίξει» ξανά η πλατφόρμα για το Power Pass για τις διορθώσεις ώστε να πάρουν το επίδομα ρεύματος όσοι έκαναν μικρά λάθη.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα, έχει αφήσει «ορθάνοιχτη πόρτα» στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις διορθώσεις, ώστε και όσοι έκαναν μικρά λάθη να μπορούν να πάρουν το power pass.

Παρά, λοιπόν, το ότι η διαδικασία του Power Pass ολοκληρώθηκε και οι πληρωμές έγιναν, αρκετοί ζητούν δεύτερη ευκαιρία, για να μη χάσουν το επίδομα ρεύματος και παρ' ότι το ΥΠΟΙΚ διεμήνυε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει τροποποιητική αίτηση για το επίδομα ρεύματος, ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε πριν από λίγες ημέρες πως «εξετάζουμε τρόπους πώς θα διορθωθούν τα λάθη», όπως το πιο απλό λάθος στο iban.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, «μέσω πλατφόρμας ή με την ίδια αίτηση, θα δούμε το πώς, θα δίνεται η δυνατότητα για τη διόρθωση λαθών στο ηλεκτρικό ρεύμα».

«Υπάρχουν πολλά αιτήματα που έχουν φτάσει και σε εμάς και εξετάζουμε πώς θα διορθωθούν τυχόν λάθη», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Εξετάζουμε τα αιτήματα που έχουν έρθει. Μπορεί κάποιος να έχει βάλει έναν λάθος αριθμό στον τραπεζικό λογαριασμό. Όλα εξετάζονται για το πώς θα μπορέσουν να διορθωθούν, αυτοί που δικαιούνται να λάβουν την ενίσχυση, αυτό το 60% της αυξημένης τιμής που πλήρωσαν στο ρεύμα».

«Δεν γνωρίζω το πώς, αλλά εξετάζουμε το πώς αυτά θα μπορέσουν να διορθωθούν» απάντησε ο υπουργός.

Πάντως, ο ίδιος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να δεχθεί νέες αιτήσεις.

Δύο είναι οι επιλογές που εξετάζονται μέχρι στιγμής:

Είτε να μπαίνουν οι δικαιούχοι στην ίδια πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr και να διορθώσουν τις αιτήσεις που υπέβαλαν.
Είτε σε μια νέα πλατφόρμα να συγκεντρωθούν όλα τα λάθη.

#POWER_PASS #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/OziHV72
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη