-->

Χωρίς τέλος η τουρκική προβοκάτσια: «Απειλούν» να στείλουν στο ΝΑΤΟ αρχεία για τους ελληνικούς S-300

Χωρίς τέλος η τουρκική προβοκάτσια: «Απειλούν» να στείλουν στο ΝΑΤΟ αρχεία για τους ελληνικούς S-300

Δεν έχουν τέλος οι διαρροές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που τώρα «απειλεί» να φέρει στο ΝΑΤΟ το δήθεν συμβάν με τα τουρκικά F-16 τα οποία «κλείδωσαν» ελληνικοί πύραυλοι.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ragıp Soylu, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας, η Άγκυρα θα στείλει σύντομα στο ΝΑΤΟ και στους συμμάχους τα αρχεία καταγραφής των ραντάρ που δείχνουν τους ελληνικούς S-300 να έχουν «κλειδώσει» τα τουρκικά F-16 στις 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια αποστολής πάνω από διεθνή εναέριο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως η γείτονα ισχυρίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 23 Αυγούστου, «τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη».

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Η παρενόχληση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S-300», υποστήριξε η τουρκική πλευρά, με την Αθήνα να κάνει λόγο για προβοκάτσια.

#S300 #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #F16 #ΑΓΚΥΡΑ #ΑΙΓΑΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fqy9tU0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->