Χωρίς τέλος η τουρκική προβοκάτσια: «Απειλούν» να στείλουν στο ΝΑΤΟ αρχεία για τους ελληνικούς S-300

Χωρίς τέλος η τουρκική προβοκάτσια: «Απειλούν» να στείλουν στο ΝΑΤΟ αρχεία για τους ελληνικούς S-300

Δεν έχουν τέλος οι διαρροές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που τώρα «απειλεί» να φέρει στο ΝΑΤΟ το δήθεν συμβάν με τα τουρκικά F-16 τα οποία «κλείδωσαν» ελληνικοί πύραυλοι.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ragıp Soylu, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας, η Άγκυρα θα στείλει σύντομα στο ΝΑΤΟ και στους συμμάχους τα αρχεία καταγραφής των ραντάρ που δείχνουν τους ελληνικούς S-300 να έχουν «κλειδώσει» τα τουρκικά F-16 στις 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια αποστολής πάνω από διεθνή εναέριο χώρο.

Υπενθυμίζεται πως η γείτονα ισχυρίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, 23 Αυγούστου, «τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη».

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Η παρενόχληση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S-300», υποστήριξε η τουρκική πλευρά, με την Αθήνα να κάνει λόγο για προβοκάτσια.

#S300 #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #F16 #ΑΓΚΥΡΑ #ΑΙΓΑΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fqy9tU0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη