Ιός Δυτικού Νείλου: 19 θάνατοι στην Ελλάδα το 2022 - 39 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: 19 θάνατοι στην Ελλάδα το 2022 - 39 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Στους 19 ανήλθαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ άλλα 21 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 10 σε ΜΕΘ.

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας:

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 20/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια τριάντα πέντε (235) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν πενήντα δύο (152) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα τρία (83) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (20/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 39 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δεκαεννέα (19) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 62 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=84 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

neilos pin1

neilos pin2

Ακολουθεί η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

neilos pin3

neilos pin4

 

#ΙΟΣ_ΔΥΤΙΚΟΥ_ΝΕΙΛΟΥ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΘΑΝΑΤΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1agn0OT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη