Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μάσκα αύξησε τα κρούσματα κορονοϊού

Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μάσκα αύξησε τα κρούσματα κορονοϊού

Αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα καθώς το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται πως είχε επίδραση στους δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού.

Την τελευταία εβδομάδα (12 Σεπτεμβρίου 2022 - 18 Σεπτεμβρίου 2022) παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η αύξηση αυτή εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών.

Μάλιστα, η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του, για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΠΑΙΔΙΑ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΟΔΥ #ΑΝΟΙΓΜΑ_ΣΧΟΛΕΙΩΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/b5JfFpn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη