Λύματα - Κορονοϊός: Ανησυχητική αύξηση στο ιικό φορτίο έως 371%

Λύματα - Κορονοϊός: Ανησυχητική αύξηση στο ιικό φορτίο έως 371%

Ανησυχητική αύξηση στο ιικό φορτίο έως 371% καταγράφεται (στα αστικά λύματα) την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό.

Η εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για νεκρούς, διασωληνωμένους και νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέδειξε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, έδειξε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο, στα αστικά λύματα ορισμένων περιοχών, την εβδομάδα 12-18/09/2022 (σε σχέση με την εβδομάδα 05-11/09/2022).

Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη καταγράφει ανησυχητικά στοιχεία και ειδικά οι πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων και του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, όπου το ιικό φορτίο εκτοξεύθηκε πάνω από 300% σε μία εβδομάδα!

Συμπερασματικά: Την εβδομάδα 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δώδεκα (3/12) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+371%), στα Χανιά (+321%), στο Ηράκλειο (+302%), στα Ιωάννινα (+184%), στην Πάτρα (+105%) και στην Κέρκυρα (+81%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο (+29%), στην Αλεξανδρούπολη (+28%) και στην Ξάνθη (+23%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Αττική (+1%) και στη Θεσσαλονίκη (+7%).

iiko

#ΛΥΜΑΤΑ #ΙΙΚΟ_ΦΟΡΤΙΟ #ΠΟΛΕΙΣ #ΕΟΔΥ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1ScBp4b
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη