-->

Διοικητής ΕΥΠ στην Εξεταστική: Όλα νόμιμα στην υπόθεση Ανδρουλάκη - Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να άρει το απόρρητο

Διοικητής ΕΥΠ στην Εξεταστική: Όλα νόμιμα στην υπόθεση Ανδρουλάκη - Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να άρει το απόρρητο

«Η διαδικασία για την επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα», φέρεται να είπε ενώπιον της Εξεταστικής ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, επιβεβαιώνοντας πως ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα άρσης απορρήτου για την υπόθεση.

Ο διοικητής της ΕΥΠ δεν πήρε θέση για την ουσία της υπόθεσης Ανδρουλάκη και οποιασδήποτε άλλη υπόθεση, σημειώνοντας πως δεσμεύεται από το καθήκον εχεμύθειας, αλλά υπογράμμισε τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών επισυνδέσεων που έχουν προηγηθεί, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αφορά τον κ. Κουκάκη.

Σχετικά με την καταστροφή ψηφιακών αρχείων, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να είπε πως αυτή είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, όπως έχουν καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή και όλοι οι προκάτοχοί του. Πάντως, διευκρίνισε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων. Εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν βγήκε κάτι το επιλήψιμο από την επισύνδεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να ανέφερε ότι εάν ο κ. Ανδρουλάκης θέλει, μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι όμως αυτό δεν μπορεί να αναφερθεί και δημόσια.

Ο κ. Δεμίρης, φέρεται να επανέλαβε πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το predator και υπάρχει ένα τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας).

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να άρει ο Πρωθυπουργός το απόρρητο των πρώην και του διοικητή της ΕΥΠ για να καταθέσει ενώπιον της Βουλής, ο κ. Δεμίρης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ότι εάν και βάσει νόμου θα μπορούσε να γίνει, δεν είμαι σίγουρος ότι η άρση απορρήτου από τον Πρωθυπουργό θα ήταν χρήσιμη, σε μια υπηρεσία που από τη φύση της χρειάζεται μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ διήρκησε 5 ώρες και στη συνέχεια στην αίθουσα μπήκε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή δήλωσε:

«Ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, πιστός στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων και στην σημερινή του εξέταση συνέχισε να αντιτάσσει στην Επιτροπή το απόρρητο και σε ό,τι αφορά την μαρτυρία του, αλλά και σε ό,τι αφορά την αποστολή των σχετικών εγγράφων που έχει αιτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή από την ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν πρόκειται να αποστείλω κανένα από τα έγγραφα που του έχει ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή.

Υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει και την απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα».

Λιακούλη: Ο διοικητής της ΕΥΠ γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη

«Η απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη» ανέφερε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η κυρία Λιακούλη δήλωσε:

«Η απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη, σήμερα, καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο με το οποίο να μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να πάει στην ΕΥΠ για να ενημερωθεί, αλλά πρόκειται για μια «καινοτομία». Δηλαδή, στην ουσία μια πατέντα του κ. Μητσοτάκη. Περαιτέρω, δε, για τον ουσιαστικό λόγο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν θα μπορούσε και εάν του επιτρέπετε να πει τον αναφέρει. Η απόλυτη κοροϊδία».

#ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ_ΔΕΜΙΡΗΣ #ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΒΟΥΛΗ #ΕΥΠ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3SfEkjD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->