Βρετανία: Ξεκινά το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ, στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία

Βρετανία: Ξεκινά το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ, στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία

Ξεκινά σήμερα το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς η σορός της μεταφέρεται από το Μπαλμόραλ στο Παλάτι, στο Εδιμβούργο.

Η μεταφορά της σορού της Ελισάβετ ξεκινά σήμερα για ένα αργό ταξίδι περίπου έξι ωρών και 280 χιλιομέτρων. Πριν καταλήξει στο Εδιμβούργο θα περάσει από τις πόλεις Αμπερντίν, Νταντί και Περθ.

Το φέρετρο θα παραμείνει όλη τη νύχτα στην Αίθουσα του Θρόνου στο Παλάτι του Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία του Βρετανού μονάρχη στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Εκεί θα αποτίσουν φόρο τιμής τα μέλη προσωπικού του παλατιού.

Την Τρίτη το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροπλάνο της RAF Northolt, που θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Tο παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. Η κηδεία της Ελισάβετ θα γίνει στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο στις 11 το πρωί ώρα Αγγλίας (1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας).

Στην πρώτη κίνηση του Καρόλου ως βασιλιάς, μάλιστα, ανακηρύχθηκε ως επίσημη αργία για όλη τη Βρετανία η ημέρα αυτή.

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΚΗΔΕΙΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΣΟΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/JixGuWz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη