-->

Θλιβερό αλλά αληθινό: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 4 δευτερόλεπτα στον κόσμο από την πείνα

eurokinissi

Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα στον κόσμο από την πείνα, καταγγέλλουν περισσότερες από διακόσιες ΜΚΟ, απευθύνοντας έκκληση στους ηγέτες της υφηλίου που συναντώνται στη Νέα Υόρκη κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «να ενεργήσουν για να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση πείνας».

«Οι οργανώσεις από 75 χώρες υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την έκρηξη του αριθμού των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα και για να κάνουν συστάσεις, την ώρα που 345 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υπουφέρουν από οξεία πείνα, αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019», υπογραμμίζουν οι 238 οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους.

Η ανοιχτή επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την έναρξη της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου μεγάλος αριθμός πολιτικών ηγετών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών συναντάται για μια εβδομάδα κατά την πιο σημαντική διπλωματική σύνοδο στον κόσμο, όπως θεωρείται.

«Είναι απαράδεκτο το ότι με όλη αυτήν την αγροτική τεχνολογία σήμερα, μιλάμε ακόμη για πείνα τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Μοχάνα Άχμεντ Άλι Ελτζαμπάλι του Συνδέσμου Οικογενειακής Φροντίδας της Υεμένης (Yemen Family Care Association), που ήταν μια από τις ΜΚΟ που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή.

«Δεν πρόκειται μόνον για μια χώρα ή μια ήπειρο και η πείνα έχει πάντα μόνο μία αιτία. Αυτή είναι η αδικία ολόκληρης της ανθρωπότητας», υπογράμμισε.

#ΠΕΙΝΑ #ΜΚΟ #ΟΗΕ #ΑΝΘΡΩΠΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/UjLQmOi
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->