«Κλιμακωτή» η επιδότηση στην ενέργεια - «Τέλος» τα λοκντάουν

«Κλιμακωτή» η επιδότηση στην ενέργεια - «Τέλος» τα λοκντάουν

Σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του στη ΔΕΘ απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «χαλαρή» συνέντευξη που έδωσε το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και στο αν θα έπρεπε να υπάρχουν άλλα ηλικιακά κριτήρια, με όριο για παράδειγμα στα 50 χρόνια είπε πως: «Δεν έχετε άδικο αλλά το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για νέους και αν είναι επιτυχημένο όπως θεωρώ και αρχίζουν κατασκευάζονται κατοικίες. Είμαι απολύτως διατεθειμένος να δέσμευση περισσότερους πόρους από προϋπολογισμό και να διευρύνω το πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο ανέφερε πως: «Έχουμε δρομολογήσει μηχανισμό υποστήριξης ηλεκτρικού ρεύματος τελευταίο δίμηνο. Κάναμε και επιστροφές για μεγάλες καταναλώσεις γιατί είχαμε κάνει λάθος χειρισμό. Ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτές είναι οι αντοχές του προϋπολογισμού κ οι τιμές αισθητά χαμηλότερες από ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση ώστε να δώσουμε κίνητρα για εξοικονόμηση. Όσο μειώνεις κατανάλωση σε σχέση με παλιότερο λογαριασμό τόσο περισσότερη επιδότηση. Η μεγάλη διαφορά γίνεται με θέρμανση και ψύξη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως: «Παραμένουν χαμηλοί οι μισθοί. Εμείς αυξήσαμε βασικό μισθό 63 ευρώ συνολικά και επίκειται άλλη μια 1η Μάϊου 2023. Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή που να είναι σημαντική η αύξηση αλλά να μην τινάξει στον αέρα τις επιχειρήσεις, αλλά και να υπάρξει αποκλιμάκωση ανεργίας».

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «δεν θα ξανακλείσουμε. «Θεωρώ πια ότι η επιδημία όπως την ξέραμε τελειώνει, αλλά θα πρέπει να προσέχουν πολύ οι ευάλωτοι. Αν είσαι πάνω από 60 να πας να κάνεις το εμβόλιο. Όπως κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, έτσι και το εμβόλιο κατά της Covid-19. Αν είσαι ευάλωτος, καλό είναι να φοράς τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Αλλά δεν θα πάμε σε καμία κανονιστική παρέμβαση που να μοιάζει με αυτά που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jzTktqb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη