-->

Φρίκη στην Ουκρανία: Βρήκαν ομαδικό τάφο με 440 νεκρούς στο Ιζιούμ, «οι Ρώσοι αφήνουν πίσω τους θάνατο»

Twitter: Defense of Ukraine

Οι αρχές της Ουκρανίας βρήκαν τόπο ομαδικής ταφής με 440 πτώματα στο Ιζιούμ (πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας), το οποίο ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς τον «απόδειξη για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι εισβολείς σε εδάφη που ήλεγχαν για μήνες».

«Η Ρωσία αφήνει παντού πίσω της θάνατο και πρέπει να λογοδοτήσει», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο τόπος ομαδικής ταφής ανακαλύφθηκε στο πρώην προπύργιο των ρωσικών δυνάμεων, στο Ιζιούμ, το οποίο ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους όπλα και πυρομαχικά.

«Για μήνες ο τρόμος, η βία, τα βασανιστήρια και οι μαζικές δολοφονίες κυριαρχούσαν στα κατεχόμενα εδάφη», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά, πάνω από μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένα δάσος, με το λασπωμένο έδαφος να είναι σπαρμένο με ξύλινους σταυρούς.

«Θέλει κάποιος άλλος να 'παγώσει τον πόλεμο' αντί να αποστείλει τεθωρακισμένα; Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τον κόσμο μόνο του με το Κακό». Στην ανάρτησή του ο Ποντόλιακ κάνει λόγο για «450 τάφους».

{https://twitter.com/DefenceU/status/1570529438013739010}

Εκπρόσωπος της αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι σχεδιάζεται η αποστολή παρατηρητών στην πόλη. «Οι παρατηρητές σκοπεύουν να πάνε εκεί για να διαπιστώσουν τι ακριβώς μπορεί να έχει συμβεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Λιζ Θρόσελ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν τα πτώματα βρίσκονται σε έναν ομαδικό τάφο ή σε μια σειρά μεμονωμένων ταφών.

{https://www.youtube.com/watch?v=n5RSIf33GcQ}

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΟΜΑΔΙΚΟΙ_ΤΑΦΟΙ #ΝΕΚΡΟΙ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΡΩΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/QhWJwmN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->