Θεσσαλονίκη: Πίσω από τα λαμπερά φώτα της 86ης ΔΕΘ ο... βαλτότοπος του Θερμαϊκού

Θεσσαλονίκη: Πίσω από τα λαμπερά φώτα της 86ης ΔΕΘ ο... βαλτότοπος του Θερμαϊκού

Τη λάμψη της φετινής 86ης ΔΕΘ σκιάζει η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες ο Θερμαϊκός με την διαδρομή από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα με τον κόλπο να είναι αποκρουστική.

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να έβαλε τα... καλά της, όμως η εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός κόλπος είναι επιεικώς απαράδεκτη. Κάνοντας μία βόλτα στην παλιά παραλία, το θέαμα που αντικρύζουν οι περαστικοί, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της 86ης Διεθνούς Έκθεσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι απωθητικό.

Σκουπίδια κάθε είδους, πλαστικά, φύκια, ακόμη και νεκρά περιστέρια επιπλέουν στη θάλασσα, δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει σε βαλτότοπ.

Η εικόνα αυτή που μόνο... περηφάνεια δεν προκαλεί για τη «νύμφη του Θερμαϊκού», εκτείνεται από την περιοχή του λιμανιού μέχρι τον Λευκό Πύργο.

{https://youtu.be/qX37hAsrkag}

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΔΕΘ #ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ_ΚΟΛΠΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/31JWE4L
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη