-->

Αιγάλεω: Λουκέτο σε Δημοτικό σχολείο, στα «κάγκελα» οι γονείς - 90 παιδιά στον «αέρα» (βίντεο)

Αιγάλεω: Λουκέτο σε Δημοτικό σχολείο, στα «κάγκελα» οι γονείς - 90 παιδιά στον «αέρα» (βίντεο)

Γονείς και εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειδωμένο το πρωί το 9ο Δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω , λίγες ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, λόγω έξωσης. 

Κλειδωμένες βρήκαν το πρωί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στο σχολείο, το 9ο Δημοτικό στο Αιγάλεω.

Όπως είπε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ένας από τους γονείς, «ήρθαν δικαστικοί επιμελητές το πρωί και έκλεισαν το σχολείο, έβαλαν λουκέτο και έτσι 90 παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο».

Αναφέρθηκε ότι το κτήριο είναι επί δεκαετίες νοικοιασμένο και υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιοκτήτες του.

«Το σχολείο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα, είναι νοικοκυρεμένο εδώ και 40 χρόνια. Υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2020 και υπάρχει δικαστική απόφαση για έξωση», είπε ο γονέας, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και στη Μαρία Αναστασοπούλου.

Έξω από το σχολείο παρέμεναν τα παιδιά που δεν μπορούσαν να μπουν για μάθημα, πολλοί γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι, όλοι τους κλειδωμένοι έξω από το 9ο Δημοτικό.

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της περιοχής, είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση για το που θα πάνε τα παιδιά. Είχε σχεδιαστεί να πάνε σε ένα γειτονικό σχολείο, όπου όμως τα παιδιά δεν χωράνε σε αυτό, καθώς είναι μικρό».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

#ΔΗΜΟΤΙΚΟ_ΣΧΟΛΕΙΟ #ΑΙΓΑΛΕΩ #ΓΟΝΕΙΣ #ΠΑΙΔΙΑ #ΛΟΥΚΕΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/q9Xl4i7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->