κάλεσμα στη διαδήλωση της ΔΕΘ

  

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

 

 

ΟΛΟΙ-ΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της Δ.Ε.Θ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9,  6μ.μ., στην ΚΑΜΑΡΑ

 

ΔΕΝ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ!

 

 

Η λεηλασία του εργαζόμενου λαού από την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε ρεύμα-αέριο-πετρέλαιο και οι αποκαλύψεις για τον αχαλίνωτο κρατικό χαφιεδισμό της ΕΥΠ υπογραμμίζουν ότι 14 χρόνια τώρα η μια κρίση διαδέχεται την άλλη με κοινό παρονομαστή τους την ανελέητη επίθεση και κατακρεούργηση των βασικών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.

Απανωτά χτυπήματα σε παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση κι εργασία, διάλυση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, καταστροφή περιβάλλοντος, ιδιωτικοποίηση και παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο ως νέες πηγές κερδοφορίας, καθημερινά εντεινόμενη ακρίβεια και  μαζική φτώχεια κι εξαθλίωση.

Απαραίτητο εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής ο κρατικός αυταρχισμός, η αστυνομική βία και καταστολή, οι απαγορεύσεις και δικαστικές διώξεις, δίκες και καταδίκες για τη δράση του λαϊκού κινήματος, προσπάθεια ελέγχου και απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας με τον νόμο Χατζηδάκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ μιλάνε για έξοδο από την «ενισχυμένη» στην «απλή» επιτροπεία. Όμως κανένα φως δεν φαίνεται, πάλι φέρνουν τη δέσμευση στις συμφωνίες των μνημονίων, των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων, ρυθμίσεων και διατάξεων, στα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και κυρίως στη δέσμευση ότι τις επόμενες δεκαετίες θα ρουφάνε το αίμα του λαού με την αποπληρωμή του χρέους και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ζητούν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι!

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την πανδημία και την καλλιέργεια του φόβου, την ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση, καθώς και τον πόλεμο τον τελευταίο χρόνο, πέρασε τα τελευταία χρόνια, παρά τις μαζικές αγωνιστικές αντιστάσεις σε πολλές περιπτώσεις (φοιτητές και πανεπιστημιακή αστυνομία, εκπαιδευτικοί και αξιολόγηση, κ.ά.), πλήθος νόμων με στόχο να πλήξει καίρια τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Όπως δείχνει η ανακοίνωση για εξωφρενικές αυξήσεις στο ρεύμα, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που εξανεμίζει τους μισθούς και η επέλαση της ελαστικής εργασίας και της εργοδοτικής ασυδοσίας, αντί να φορολογήσουν το κεφάλαιο και να επιστρέψει στο λαό ο τεράστιος πλούτος που έχουν συσσωρεύσει, ζητάμε από εμάς να μη μαγειρεύουμε και να πλενόμαστε και να ζήσουμε σε συνθήκες μεγάλης φτώχεις και εξαθλίωσης!

 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Έχουμε άμεση ανάγκη μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, με πυρήνα το εργατικό κίνημα, με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μπροστά.

Για να βάλει τέλος στην ατελείωτη κοινωνική βαρβαρότητα, να οργανώσει την ανυπακοή και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!

Το εργατικό, λαϊκό κίνημα,  μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τον συντονισμό τους, πρέπει να ξαναγράψει στις σημαίες του την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας!

Όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα να σπάσει η παθητικότητα και η απραξία.

 Όλοι βλέπουν την πλήρη υποταγή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΤΟΕ που κυριολεκτικά βοηθάει την κυβέρνηση με την πλήρη συναίνεσή του και την άρνηση να οργανώσουν τον παραμικρό αγώνα.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην προσπάθεια νομιμοποίησης και μονιμοποίησης της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Να διαδηλώσουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής Ε.Ε.-κεφαλαίου. Να παλέψουμε για την απαλλαγή από τα δεσμά μνημονίων και νόμων της πανδημίας, για απελευθέρωση από τα δεσμά ευρώ και Ε.Ε.

Ενάντια στις λογικές ανακωχής κι αναμονής, στις εκλογικές αυταπάτες για κυβερνητικές εναλλαγές! Ενάντια στις νέες λαιμητόμους που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ, δίνουμε δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και τους επίδοξους διαδόχους της.

Γι αυτό στηρίζουμε την προσπάθεια για ανεξάρτητο συντονισμό από τα κάτω, σωματείων και συλλογικοτήτων, γι αυτό συμμετέχουμε και καλούμε στην ανεξάρτητη ταξική εργατική συγκέντρωση το Σάββατο στις 6.00 στην Καμάρα.

Για ένα αναγεννημένο ταξικό εργατικό κίνημα, βάσης και αλληλεγγύης.

Για ένα νέο Σικάγο της Εποχής μας!

 

Σεπτέμβρης 2022

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 64984, 23218

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη