Σε δρόμους ανάπτυξης και εξωστρέφειας το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Σε δρόμους ανάπτυξης και εξωστρέφειας το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η 2η έκθεση ΙΟΑΝΝΙΝΑ EXPO 2022 με συνδιοργανωτές , το Επιμελητήριο Ιωαννίνων  την Περιφέρεια Ηπείρου και την ΑΝ.ΕΤ.ΕΠ.Ι. για την ανάδειξη Τοπικών προϊόντων συμβάλλοντας  στην στήριξη των κλάδων τροφίμων και ποτών.

Στην έκθεση είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας . μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων , συνεταιριστικές οργανώσεις κ.α.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν  τα τοπικά προϊόντα της περιοχής , ενώ εμπορικοί επισκέπτες ανέπτυξαν συνεργασίες σε επίπεδο χονδρικής και διακίνησης  προϊόντων.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του επιμελητήριου Δρ. Δημήτρης Δημητρίου ,τα επόμενα χρόνια είναι σημαντικά και μέσω την ανάπτυξης των επιχειρήσεων ο Νομός Ιωαννίνων μπορεί να συνδράμει περισσότερο στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας αλλά και να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή μας.

«Το περσινό εγχείρημα έδειξε ότι άξιζε τον κόπο και φέτος πραγματοποιούμε τη δεύτερη έκθεση με στόχο να δείξουμε τη δυνατότητα των τοπικών επιχειρήσεων να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και σύντομα μεγάλης αναγνωρισιμότητας», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτρης Δημητρίου.

ΕΚΘΕΣΗ DSC4652

Παράλληλα, έστειλε και μήνυμα για συνένωση δυνάμεων, λέγοντας ότι όλοι μαζί μπορούν να κάνουν μεγαλύτερα πράγματα. «Πρέπει να γκρεμίσουμε τα τείχη και να μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη συνέχεια στην Αμερική».

H πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου στηρίχθηκε από πλήθος κόσμου ενώ δεν έλειψαν και οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

#ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ_ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/azOQ9qb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη