Φον ντερ Λάειν: «Στόχος μας οι χαμηλότερες τιμές και η διασφάλιση των προμηθειών»

Φον ντερ Λάειν: «Στόχος μας οι χαμηλότερες τιμές και η διασφάλιση των προμηθειών»

«Στόχος είναι οι χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και η διασφάλιση των προμηθειών», τόνισε σε σημερινές δηλώσεις της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της αναφορικά με τη συνολική υποστήριξη του Συμβουλίου για τη βασική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Προετοιμάζοντας με τους επιτρόπους το ενεργειακό μας πακέτο για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί και να παρέχουμε ανακούφιση στους Ευρωπαίους, συζητήσαμε το ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου, ενώ αξιολογήσαμε τις εργασίες σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις, τους ίσους όρους ανταγωνισμού και την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων», σημείωσε η φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι οι εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων στο Στρασβούργο συνοψίζονται στα εξής:

  • Έξυπνη μείωση ζήτησης
  • Συνεισφορές του ενεργειακού τομέα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων
  • Υποστήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας
  • Επιτάχυνση της προώθησης του REPowerEU.

«Όσον αφορά στο κόστος του φυσικού αερίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για απαντήσεις προσαρμοσμένες σε μια παγκόσμια αγορά. Στόχος: εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των προμηθειών» κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

#ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΟΥΡΣΟΥΛΑ_ΦΟΝ_ΝΤΕΡ_ΛΑΙΕΝ #ΜΕΤΡΑ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΡΩΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MOJIi0e
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη