Σκρέκας: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα

Σκρέκας: Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας με αφορμή το έκτακτο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρώπης καλείται να λάβει αποφάσεις για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι σε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, είτε θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε θα παραδοθούμε στις επιδιώξεις και στους εκβιασμούς αυταρχικών ηγετών. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα».

Το βασικό ζητούμενο της έκτακτης Συνόδου που πραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή, οι 27 υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (οι αφίξεις των υπουργών αναμένεται να ξεκινήσουν στις 09:30 π.μ. /ώρα Ελλάδας), εν μέσω ανοικτού εκβιασμού του Πούτιν προς τη Δύση για οριστικό τέλος στην παροχή φυσικού αερίου και πετρελαίου, αν μπει οποιοδήποτε πλαφόν στις τιμές από τη Δύση, είναι να βρεθεί μια λύση για να συγκρατηθούν οι τιμές της ενέργειας.

Οι επιλογές για να επιτευχθεί αυτό είναι περιορισμένες και σε κάθε περίπτωση κάποιος θα βγει χαμένος. Τα σενάρια που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν τον ορισμό πλαφόν στην τιμή του εισαγόμενου φυσικού αερίου, πλαφόν στην τιμή του αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού ή προσωρινά την αφαίρεση των μονάδων παραγωγής ενέργειας από αέριο από το τρέχον σύστημα προσδιορισμού των τιμών του ηλεκτρισμού στην ΕΕ, μεταξύ άλλων.

Ήδη, η Φινλανδία και η Σουηδία ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια σε εγγυήσεις ρευστότητας στις εταιρίες ενέργειας. Την ίδια ώρα, η Γερμανία ανακοίνωσε την Κυριακή μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ για τη μετρίαση των συνεπειών της αύξησης των ενεργειακών τιμών στους καταναλωτές.

#ΚΩΣΤΑΣ_ΣΚΡΕΚΑΣ #ΕΥΡΩΠΗ #ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EGbYzi8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη